Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonLightRoom|2009.12.09.

Adobe Photoshop Lightroom - Bőrlágyítás

 


Benne rejtőzik a digitális smink-készlet is.


 

Tükröződés elmosása (CS2+)


szint: könnyű

A Photoshopban többféle elmosó eszközt használhatunk, köztük a Felületi elmosást is (Surface Blur), mely a CS2-es változat újdonsága volt. A lényege, hogy csak a kép nagyobb részleteit, például egy viszonylag homogén felületet mos egybe, a finomabb részleteket alacsonyabb fokozaton megkíméli. Pont ellentétes módon működik a Por és karc eltávolítóval (Dust & scratches), mely az apró dolgokkal kezdi az elmosást. Most viszont nem port akarunk eltüntetni, hanem egy krómfelület nem várt tükörképét belemosni a környezetébe.

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

Photoshop - Tükröződés elmosása - www.digiretus.hu1. Tölts be egy fotót!
Elkészült a fotó, de hoppá! Az egyik sarokban, a tükröződő krómfelületen visszaköszön a fotós képe. Gyorsan tennünk kell valamit, hogy eltávolítsuk, hisze a fotót nem önarcképnek szántuk.


2. Fontos kijelölés
Lényeges, hogy az elmosni kívánt részt először jelöld ki, és az sem árt ha a széleit átmenetessé teszed.

Nálunk ez köz alakú felület volt, melyet az ellipszis kijelölő eszközzel (Elliptical Maquee Tool) kerítettem körbe. Ezután a kijelölésen belül kattintottam jobb egérgombbal és a felbukkanó menüből kiválasztottam a Feather lehetőséget. Ezzel 10 pixel mélységben tettem átmenetessé a kijelölés széleit. Így jobban illeszkedik majd az eredeti környezetébe.3. Felismerhetetlen
A tükörkép elmosásához a bevetőben említett felületi elmosás szűrőt használtam, mely a Filter/Blur/Surface Blur menüpont alatt található.

Elsőként a Threshold értéket állítsd be, mégpedig maximumra, majd következhet az elmosás sugara (Radius), ezt óvatosan emeld, amíg a tükörkép elveszti felismerhetőségét. Nem kell nagy értéket használnod, és így teljesen elmosni a felületet, hiszen akkor teljesen megszűnik a fémes hatása.
4. Hatásos króm
A krómfelület természetessége azonban még nem az igazi. Egy kicsit világosabbá és kontrasztosabbá téve talán hatásosabb.

Válaszd az Image/Adjustments/Brightnes/Contrast lehetőséget, majd állíts be magas világosság (Brightness) és kontraszt (Contrast) értékeket.
5. Kicsit színes
A fémfelület már egész tűrhető, de a színek még mindig erősek a módosított részen belül. A fenti menüben lévő Hue/Saturation parancsot kiválasztva visszavehetsz a színekből. Ehhez a Saturation csúszkát kell balra tolnod. Esetünkben -70 értéket használtunk.

A telítettség semmiképpen se legyen -100, hiszen akkor az összes szín eltűnik a felületről. Olyan mértékben csökkentsd csak őket, hogy a módosított rész tökéletesen harmonizáljon a környezete színtelítettségével.
5. Tükröm, tükröm
Ez egy olyan lépéssor volt melynek lényege, hogy eltüntessünk valamit a fotót néző szeme elől, ami egyébként lényegtelen.

Az elmosás hatására eltűnt a tükörkép, maradt viszont tükröződést sejtető krómhatás, és végül is ez volt a cél.


Kapcsolódó anyagok:

 

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !