Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonPhotoshop Tipp|2009.12.09.

Perspektíva korrekció III.

szint: haladó


Megint azok a "részeg" épületek!


 

Adobe Photoshop Lightroom 3 - Perspektíva korrekció


Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

Adobe Photoshop Lightroom 3 - Perspektíva korrekció - www.digiretus.hu1. Hátrahőkölve
A legfrissebb kiadású Lightroomban végre a RAW konverzió előtt is beállítható a kívánt perspektíva. Így például megszüntethetjük a hanyattdőlő épületek problémáját. Már ha ez az...


2. Helye
A beállításhoz szükséges csúszkákat a Develop részben találod, ha kb. 3/4-ig görgetsz a jobb oldali szerkesztőeszközök ablakában. Itt a Lens Correction részben a Manual opciót kell bejelölnöd.
3. Lehetőségek
A lehetőségek egy kicsit közelebbről:

A perspektíva korrekcióhoz a Transform csúszkák közül elsősorban a Verticalra és Horizontalra lesz szükség. Az előbbi a függőleges dőlést, az utóbbi a vízszintesen a kép összenyomását befolyásolja.

A Rotate beállítással a kép dőlését befolyásolhatod, ha szükség lenne rá, a Scale pedig nagyítja, vagy kicsinyíti a fotót, ha a korrekció után vágni szeretnél a széléből.
4. Seperc
Példánkban az épület függőleges dőlését szeretnénk megszüntetni, ezért a Vertical csúszkán állítottunk (-40-et). A pontos igazítást egy négyzetrács is segíti.

Ha engedélyezed a csúszkák alatti Constrain Crop jelölőnégyzetet, a szoftver automatikusan úgy vágja meg a képet a módosítás után, hogy ne maradjanak üres területek. Jelen esetben a fotó alsó részén maradt kihasználatlan terület.
5. Mint a cövek
A gyors korrekció és a szükségtelen szélek levágása után a fotó így fest. Az épületek kiegyenesedtek, bár a tetejéből sajnos levágott a szoftver.

Ha nagylátószögű objektívvel dolgozol, és eleve számolsz a későbbi perspektíva beállításra, magas épületeknél mindig hagyj elég eget a tető fölött, hogy maradjon "levegő" vágás számára!

Ajánlott Lightroom videó


Kapcsolódó anyagok:


 

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !