Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonAndroid|2016.03.20.

Photoshop Touch (Android) - Meleg fényhatás (videó)

 


Elmosott, lágy szűrőhatás, meleg fényekkel.


 

Fotók átméretezése IV. (CS+)


szint: nagyon könnyű

A Photoshop CS változataiban, tehát jó pár éve, néhány új méretező algoritmus került bevezetésre az eddigiek mellé. Külön beállítást kapunk a képek kicsinyítéséhez, és egy másikat a nagyításához. Érdemes őket közelebbről is szemügyre venni.

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

Photoshop - Fotók átméretezése IV - www.digiretus.hu1. Tölts be egy fotót!
Ezúttal a fénykép nem lényeg. Tölts be bármilyen képet, amit nagyítani vagy kicsinyíteni szeretnél.


2. Kibővült lista
Ehhez legegyszerűbb az Image/Image Size (Kép/Képméret) menüpontot választanod.

Jártunk már itt korábban, sőt azt is megtanultuk, hogy az ablak alján lévő listában lévő interpolációs algoritmusok hogyan befolyásolják a méretezett kép megjelenését. Lényeges, hogy az elmosni kívánt részt először jelöld ki, és az sem árt ha a széleit átmenetessé teszed.

A Photoshop CS, vagy újabb verziókban a listát lenyitva az korábbinál szélesebb lehetőségek fogadnak. A Nearest Neighbor (Legközelebbi szomszéd), Bilinear (Bilineáris), valamint Bicubic (Kettős köbös) beállítás mellett két új opció fogad Bicubic Smoother és Bicubic Sharper néven. Alapvető feladatukat a szoftverkészítők zárójelben is jelezték.

A Bicubic Smoother egy lágyító hatású kettős köbös eljárás, melyet éppen ezért a képek nagyításához érdemes használni.

A Bicubic Sharper ezzel szemben kissé élesebbé teszi a képet, ezért inkább a fényképek kicsinyítésénél előnyös.3. Zsugorítva...
Nézzünk velük két példát!

A kiinduló, eredetileg 12 megapixeles (4320 x 3240 képpont) képet először normál módon, a legjobbnak számító Bicubic algoritmussal kicsinyítettem, 450 pixel szélesre. A végeredmény a bal oldalon látható. A kép egy picit lágy lett.

Ezután ugyanazt a képet a Bicubic Sharper opciót használva kicsinyítettem. Ez látható a jobb oldalon és jobban megnézve az is feltűnhet, hogy a kép így élesebb, a részletek szembetűnőbbek. A fotó már nem igényel utólagos élesítést.
4. ...és nagyban
A következő lépésben nagyítottuk a 450 pixel széles képet, mégpedig 10x-es méretre 4500 képpont szélesre.

A bal oldalon látható 100%-os részlet a Bicubic Sharper lehetőséggel nagyított képet mutatja. Az előbb láthattuk, hogy kicsinyítéshez ideális, nagyításhoz viszont úgy tűnik nem, mivel a kép töredezett, kockás lett.

A jobb oldali részlet a Bicubic Smoother beállítással történt nagyításból való. Ehhez a művelethez ez az ideális algoritmus. Az átmenetek és a szélek lágyak, a kockák így kikerülhetők.


Kapcsolódó anyagok:

 

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !