Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonPhotoshop Tipp|2010.12.12.

Festmény hatás

szint: haladó


Részletgazdag festményt pingálunk.


 

Zoomify kép (CS5)


szint: könnyű

Fényképeid teljes pompájában, felbontásában szeretnéd megmutatni a nagyvilágnak weboldaladon? Igen ám, de kinek van ideje megvárni, míg egy nagyfelbontású fotó betöltődik. Erre találták ki a Zoomify plugint, mely kis képként jeleníti meg a fotót, melybe szabadon belenagyíthat a látogató. A Photoshop CS5-ben ennek elkészítésére is módunk nyílik.

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

Photoshop - Zoomolható kép mentése - www.digiretus.hu1. Tölts be egy fotót!
Válaszd ki tetszőleges nagyfelbontású fotódat. Sajnos a Photoshop egyszerre csak egy képet képes nagyíthatóvá konvertálni. A Zoomify plugin éppen ezért többnyire extra nagy felbontású, sok esetben akár gigapixeles, digitális fotók megjelenítéséhez szokták használni.


2. Hol bújik?
A konvertálási lehetőséget a File/Export/Zoomify menüpont alatt találod.3. Beállítások
A megjelenő ablakban a fenti beállításokat kapod. Először is egy gyárilag mentett megjelenési sablont (Template). Itt kiválaszthatod, hogy a Zoomify lejátszót önmagában, vagy Navigatorral együtt mented, és milyen színű legyen a hátterük. A Navigator azt jelenti, hogy a fotó nézőablakában egy kis előnézeti kép lesz folyamatosan látható. A háttér háromféle, fekete, szürke, vagy fehér lehet.

Ezután meg kell adnod a mentett fájlok (HTML, flash lejátszó, darabolt kép, stb.) mentési helyét (Output Location), valamint a mentési nevet. Erre a névre kereszteli majd a szoftver a HTML fájlt is.

A Zoomify apró darabokra bontja a képet és mindig csak az aktuális darabot jeleníti meg a kívánt méretben. A középső szekcióban a darabok minősége állítható be. Alacsony minőségnél töredezett, mosottabb JPEG szeletek kerülnek mentésre, de még gyorsabb lesz a képrészek betöltése. Magasabb értéket választva (Large File) a betöltés lassú, viszont a kép minősége sem romlik észrevehetően.

Végül a böngésző opciókat kell beállítanod, mely a Zoomify lejátszó ablak méretét jelenti pixelben (Width-szélesség, Height-magasság). Ha bejelölöd az Open In Web Broser négyzetet, a mentés után azonnal látható lesz a végeredmény.4. Zoomy
Így fest a kép teljes nagyításban. A fotórészlet bármikor szabadon görgethető, akár az egérmutatóval odébb húzva, akár a kép alatti nyilakkal mozgatva. Ha Navigatorral együtt mentettük a képet a bal felső sarokban egy kis nézőkép jelenik meg, itt is görgethető a kivágás. A +/- skálával a nagyítást szabályozhatjuk, teljes (100%) méretig.

 

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !