Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonPhotoshop Tipp|2009.12.09.

Színegyeztetés II.

szint: könnyű


Vegyük kölcsön egy másik fotóról a naplemente színeit.


 

Durva kontraszt (CS5)


szint: könnyű

Nemrég a Photoshop CS5 verzió új összhatásmódjainak egyikével foglalkoztunk, most sorra kerül a másik újdonság. Segítségével erősen kontrasztos, kemény képet hozunk létre.

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

Photoshop - Durva kontraszt - www.digiretus.hu1. Tölts be egy fotót!
Néhány hete a Photoshop CS5 egyik újdonsága a Divide összhatásmód volt terítéken, mellyel erősen túlvilágított (high-key) hatást imitáltunk. A másik újdonsággal a kontrasztot erősítjük, melyhez nem is lesz szükséged másra, mint egy kevésbé kontrasztos fotóra.

A fenti kép, bár a sarkokon elég erős ebben a tekintettben, de a szembefény miatt a többi részen elkélne egy kis "keményítés".


2. Kivonás
Először is duplázd meg a meglévő réteget a Layer/Duplicate Layer menüparancs segítségével, majd az összehatásmódot állítsd Normalról Subtractra. Ez mai titkos fegyverünk.

Mi történt? Teljesen fekete képet kaptál? Tökéletesen haladsz.3. Egymás után
Ugyebár a felső rétegen vagyunk, melyet ideje invertálnunk. Ezt az Image/Adjustments/Invert menüpont alatt teheted meg. A képen máris látható aa változás, a nagyon durva kontraszt, mely főként a sötétebb és középtónusú területeket érinti, de a világos részeket nem égeti ki jobban.

Láthatóan a színtelítettség is nőtt. Ha megfelelőnek tartod így a képet, nyugodtan lépj a 4-es pontra, ha túl erősnek találod a színeket akkor viszont válaszd az Image/Adjustments/Desaturate menüpontot. Ez a felső, invertált réteget fekete-fehérré teszi, így az végső kép színei nem változnak. Mi is ezt tettük.4. Ne olyan hevesen!
Nincs más hátra mint a végső finomítás. A Layers paletta Opacity (Átlátszóság) csúszkájával csökkentheted az erős kontrasztot a neked tetsző mértékig.5. Hard rock
A kép kemény, durva kontrasztot kapott, sokkal kifejezőbb, lényegretörőbb lett a változtatás miatt.


Kapcsolódó anyagok: 

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !