Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonLightRoom|2009.12.08.

Adobe Photoshop Lightroom - Fekete-fehér

 


A színtelenítés már nem elég.


 

Árnyékok világosítása V. (CS5)


szint: könnyű

Maradjunk még egy kicsit a korábbi cikkeinkben felhozott új összhatásmódoknál. Ezúttal a Divide kerül terítékre, mellyel nem csak érdekes rajzhatást érhetünk el, de a kép sötét részeit is kivilágosíthatjuk anélkül, hogy a többi tónust befolyásolnánk.

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

Photoshop - Árnyékok világosítása V. - www.digiretus.hu1. Tölts be egy fotót!
A feladat adott. Világosítsuk ki úgy az árnyékos területeket, hogy a fatörzs fényes napfoltjai ne égjenek ki. Hagyományos eljárásokkal ez nyilvánvalóan elég nehézkes és nem túl sikeres vállalkozás lenne.

Itt van viszont a nemrég bemutatott Divide összhatásmód. A múltkor erősen túlvilágított, rajzszerű képet hoztunk létre vele. A mostani módszer is sokban hasonlít a korábbira, egy-két különbséggel.


2. Szokás szerint
Ugyanúgy indítunk, ahogy múltkor (és általában). Tehát duplázd meg a kiinduló réteget a Layer/Duplicate Layer menüparanccsal. A Layers palettán a két réteg összhatásmódját állítsd Normalról Divide-ra
.

Ismét a felső rétegen kezdjük a munkát, maradj ezen!


3. Két rövid...
Most két rövid lépés vár rád. Elsőként használd az Image/Adjustments/Desaturate parancsot, melynek segítségével eltüntethetők a felső réteg színei.

Ezután - szintén a felső rétegen maradva - mosd el alaposan a képet. Ehhez használd a Filter/Blur/Gaussian Blur lehetőséget, a megjelenő ablakában pedig válassz maximális (+250 pixel) elmosási értéket.4. Némi átlátszóság
A képed most a korábbi, túlvilágított fotónkhoz hasonló. Ekkora világosság emelésre nincs szükség, ezért térj vissza a Layers palettához és a felső réteg átlátszóságát (Opacity) húzd le nagyon alacsony értékre.

A legjobb, ha 0-ra állítod, majd óvatosan jobbra tolod a csúszkát, figyelve a kép változását, míg eléred a kívánt árnyékvilágosságot. Mi 20%-os átlátszóságot használtunk. Ez már jelentős változást eredményezett.

Többnyire nem lesz szükséged 25-35%-nál nagyobb értékre, mert efölött már túlságosan 'rajzos', kevésbé hihető a végeredmény.5. Hamis vaku
A többségében sötét képünk sokkal egyenletesebben bevilágított lett, mintha elvillantottunk volna egy derítő vakut.

A két réteg egyesítése után (Layer/Flatten Image)mentheted a fotót.


Kapcsolódó anyagok: 

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !