Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonPhotoshop Tipp|2009.12.08.

Arcbőrszín

szint: haladó


Vesszen a sápadtság, éljenek a pirospozsgák!


 

Adobe Photoshop Lightroom - Retro színek


Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

Adobe Photoshop Lightroom 3 - Retro színek - www.digiretus.hu1. Friss nyaralás
Máris meguntad, hogy a nyáron készült fotóid túl újak, túl frissek? Olyan hangulatra vágysz, mintha a három évtizeddel ezelőtt valami olcsó kompakt filmes géppel készültek volna, és az idő kissé megfakította a színeket? Lássuk!


2. Tompa
Kezdetnek nem rossz, ha a Lightroom Develop részében rögtön a jobb oldali első csúszkákat veszed szemügyre. Érdemes teljesen lehúzni a Blacks elnevezésűt, hiszen tompítja a feketéket. Fakóbbá teheti a képet a Contrast csökkentése is. Mindkettőt 0 értékre állítottuk, de persze képe válogatja, hogy milyen értéket érdemes használnod.

Végül a színeket tettük laposabbá, mégpedig a Vibrance csökkentésével, mely pont a legtelítettebb színekre van hatással.
3. Fátyolosan
A régi színes film hatását extra színfátyol hozzáadásával szimulálhatod. Nem kell az egész képre, csupán a sötétebb árnyalatokra. Görgesd le a csúszkasort a Split Toning részhez és a Shadows szekció Saturation értékén emelj! Ezután a fölötte lévő Hue csúszkával kiválaszthatod, hogy milyen elszínezést szeretnél. A régi színes filmeken leginkább a ciánzöld és lila árnyalatok tobzódnak. Mi a lilát választottuk.
4. A zöldek is
A fotó viszont így túl egysíkú, jó lenne behozni a fakózöldeket is. A csúszkasor legalján találod a Camera Calibration részt, ahol a Shadows felület Tint csúszkájának zöld irányba tolásával a lilás elszínezés mellé megkapod a zöldeset is.

Így már a színek tényleg emlékeztetnek egy egykor szebb színeket látott, de mára kifakult papírképre.
5. Sötétség a sarkokban
Ha egy kicsit erősíteni akarsz az "olcsó fényképezőgép" hangulaton, adhatsz némi vignettálást is a képhez. A Vignettes részben állítsd tetszőleges mínusz értékre az Amount csúszkát és a sarkok sötétedni kezdenek.
6. Tavaly, vagy 30 éve?
A képről így már tényleg nehéz eldönteni, hogy pár hónapja, vagy sok éve készült-e? Papírra nyomtatva a hatás még hihetőbb.

Ajánlott Lightroom videó


Kapcsolódó anyagok:


 

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !