Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonDosszié|2009.12.08.

Zoner Photostudio 8 Pro

 


Új dimenzió?


 

Apró részletek kiemelése


szint: könnyű

Egy kontrasztbeállító tipp következik, mégpedig egy régi ismerőssel, melyre talán nem sokan gondolnak, ha a lapos kontrasztszegény képet kell feldobni egy kicsit. Az Shadows/Highlights (Árnyékok/Csúcsfények) lehetőségről van szó, mellyel általában a sötét és világos területeken állítunk. Lényegében most is ez a cél, hiszen a mikrokontraszton, a finomabb textúrák, részletek kiemelésén lesz a hangsúly.

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

Photoshop - Apró részletek kiemelése - www.digiretus.hu1. Tölts be egy fotót!
Példafotónk elég sápadt, lapos. Mi viszont azt szeretnénk, hogy az apró részletek jobban kirajzolódjanak.


2. Mikró
Válaszd ki az Image/Adjustments/Shadows/Highlights (Kép/Korrekciók/Árnyékok-Csúcsfények) menüpontot. A megjelenő ablakban állíts minden csúszkát 0 értékre, kivéve a Midtone Contrast nevűt. Ezzel szabályozhatod a kép mikrokontrasztját.

Emelve a sötét részek, például a textúrák finom árnyék rajzolatai, még sötétebbek lesznek és jobban kiemelkednek a képen. Példánkban +65-ös értéket választottunk.

 


3. Rajzos
Az erősebb mikrokontraszt jobban kihozta a formák kontúrjait. Tulajdonképpen készen is vagyunk, de ha még erősebb kontrasztra vágysz, olvass tovább!4. Mikró+
Az igazán durva kiemeléshez a Shadows szekcióban állíts be 1%-os Amount, és esetleg 100%-os Tonal Width értéket.

Alul a Black Clip ablakba írj 10%-os, vagy ennél kevesebbet. A Midtone Contrast most kevesebb legyen mint fent, hiszen így is durva kontraszt emelést kapuk.5. Kontraszt hegyek
Ez lett az előző beállítás végeredménye. Alacsonyabb Midtone Contrasttal is jóval "rajzosabbá vált a kép".


Kapcsolódó anyagok: 

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !