Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonPhotoshop Tipp|2009.12.09.

Flaming Pear Melancholytron

 


Színtiszta melankólia, pluginba zárva.


 

Töredezett JPG


szint: nagyon könnyű

Most a legkézenfekvőbb módszert mutatjuk be a túl erősen tömörített, lényegében már menthetetlen JPG képekkel kapcsolatban. A fotókon nem sokat segíthetünk, de a szemünket még becsaphatjuk, mindössze egy jelölőnégyzet beállításával.

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

Photoshop - Töredezett JPG - www.digiretus.hu1. Tölts be egy fotót!
Elég elkeserítő látvány az erősen tömörített JPG kép. Oda nem illő pixelek, töredezettség, kockás átmenetek. Nézzük meg mi a legegyszerűbb módszer ezek csökkentésére!


2. 400%
Nézzük meg ezt a borzalmat közelebbről is, mondjuk 400%-os nagyításban!

Így még szembeötlőbb a probléma. A kép szabályos blokkokra lett szabdalva. Voltaképpen még rosszabb a helyzet mint normál nagyításban látszott, mivel a részletesség ennek a darabosságnak köszönhető és valójában a többsége műrészlet.


3. Nem csak szűrés
Minden csúszkát állíts 0 értékre kivéve a színzaj eltávolításáért felelőset (Reduce Color Noise). Nem árt ugyanis, ha egy kicsit elmossuk a színcsatornákat, mivel a fenti blokkosodás ott is megfigyelhető.

A darabosságot eltávolító fő eszközünk viszont az ablak alján található, egy apró jelölőnégyzet Remove JPEG Artifact néven. Bejelölve a szoftver igyekszik eltávolítani a töredezett éleket.4. Kockátlanítva
Ismét kinagyítva a képet teljesen nyilvánvaló, hogy némileg sikerült megtörnünk a szemetszúró éles kockákat, a kép darabosságát.5. Még mosottabb
Az is feltűnhet azonban, hogy ez a módszer sem kompromisszummentes. A fotónk ugyanis még mosottabb, elnagyoltabb lett. Sajnos az ég kockássága is megmaradt.

Legközelebb bemutatunk egy kissé hosszabb, de jobb végeredménnyel kecsegetető lépéssort, mellyel szintén nem tudunk csodát tenni, de ennél azért valamivel több részletet őrizhetünk meg.


Kapcsolódó anyagok: 

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások

jancsika
2011.01.08 18:17:23

Kimaradt, hogy melyik parancsot használta a cikkíró a bemutatott beállítás előhívására.

 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !