Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonGIMP|2009.12.09.

Szenzortisztítás

szint: könnyű


Ha nem ment előtte, utána biztos működni fog.


 

Adobe Photoshop Lightroom - Igéző tekintet


Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

Adobe Photoshop Lightroom 3 - Igéző tekintet - www.digiretus.hu1. Még borús
Maradt még egy kis munka az előző héten félbehagyott babfotón, mégpedig az egyelőre kicsit borús tekintet kiemelése, világosabbá tétele.

Menthetnénk és betölthetnénk a képet egy normál képszerkesztő szoftverbe, de felesleges plusz kör lenne, hiszen a Lightroomban is elvégezhető mindez, még a RAW kép konvertálása előtt.


2. Írisz korrektor
Első feladatunk a megfelelő eszköz kiválasztása, mely a Lightroom (2.0+) egyetlen ecset alapú korrekciós eszköze, a javító ecset lesz. A Develop ablak felső ikonsorának jobb oldalán találod.

Tucatnyi csúszkáján nem kell sokat bogarásznod, csak válaszd ki az Effect menüt, majd azon belül az Iris Enhance pontot. Ez egy előre mentett beállítás, kimondottan a szem és az írisz világosítására. A világosság mellett a színtelítettséget és a tisztaságot/kontrasztot is növeli.
3. Ecsetelés
Lentebb a Brush szekcióban állíts be egy tetszőleges ecsetméretet, nagyjából akkorát, hogy kényelmesen elférj vele a szemen belül. Érdemes a képnézetet 1:1-re vagy még jobb nagyításúra állítanod, hogy kényelmesen dolgozhass az adott területen.

Ezután óvatos ecsetvonásokkal festegesd át a szem fehér területeit, és a színes írisz részt.

A javító ecset módból az ikonjára való újbóli kattintással léphetsz ki.
4. Szúrós szem
A fenti részleten a kész állapotot láthatod. Ha az egérmutatót a kép fölé viszed, összevetheted az eredetivel. A világosabb szemek portrénál sokkal kifejezőbbé teszik az arcot, egyszersmind hatásosabbá a képet. Hiszen, ahogy a régi mondás tartja, "A szem a lélek tükre".

Ajánlott Lightroom videó


Kapcsolódó anyagok:


 

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !