Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonPhotshop Video|2016.03.27.

Bonyolult formák kijelölése (Photoshop Videó Tipp)

szint: haladó


Hogyan használd az alap kijelölő eszközöket egy bonyolult forma egyszerű kijelölésére.


 

Adobe Photoshop Lightroom - Fogfehérítés


Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

Adobe Photoshop Lightroom 3 - Fogfehérítés - www.digiretus.hu1. Sárgaság
Nemrég arról volt szó, hogyan emeljük ki a Lightroom segítségével a portréalany tekintetét, ma viszont fogat fehérítünk, mégpedig igen hasonló módszerrel. Ezt is a javító ecsetben végezhetjük, és nincs szükség furfangos beállításokra, hiszen gyári mentésként megtaláljuk az effektusok között.

A lépéssorhoz először is szükség lesz egy kissé (vagy nagyon) sárgás mosolyra, akár RAW akár JPEG képen, hiszen a Lightroom 3-as verziója már az utóbbit is képes szerkeszteni.


2. Deja vu
Mint említettem, nem lesz más dolgod, mint a Develop szekcióban a javító ecsetre (Adjustment Brush) kattintani, majd az Effect menüjéből kikeresni a Teeth Whitening (fogfehérítés) opciót. Pont a korábban taglalt Iris Enhance alatt találod.
3. Fehérítő fogkrém nélkül
Valamivel lejjebb a Brush részben állíts be kényelmes ecsetméretet (Size). Ezt egyébként könnyen ellenőrizheted, ha a kép fölé viszed az egérmutatót. Ha van forgatókerék az egérgombon még könnyebb a helyzet, hiszen ezzel is szabályozhatod az ecsetméretet. Arra ügyelj még, hogy a Density (fedettség) mindenképp maradjon 100%.

Ha beállítottad az ecsetet, kezdődhet a fehérítés. Óvatos egérmozdulatokkal festegesd át a fogfelületet és azonnal láthatod a hatást. Munka közben folyamatosan változtathatod az ecsetméretet, ahogy a fogak mérete megkívánja.
4. Vállalható mosoly
Ha valahol esetleg kifutnál és a fogínyt is sikerül átszínezned (színtelenítened), használd a Brush szekció Erase lehetőségét, mellyel kiradírozhatod az addig festett felületet, visszaállítva az eredeti állapotot.

A fogak ezután szép fehéren virítanak majd. Jöhet az újabb adag kávé és cigaretta.

Ajánlott Lightroom videó


Kapcsolódó anyagok:


 

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !