Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonPhotoshop Tipp|2009.12.09.

The Imaging Factory pluginek

 


Avagy a "hordótlanító" és társai.


 

Egyedi írisz alakzat


szint: haladó

Most következzék valami lazább, kötetlenebb. Egy időre tegyük félre az unalmas színkorrekciót és élesítési tippeket. Meglódult fantáziánkat egy kis írisz átalakításban éljük ki.

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

Photoshop - Egyedi írisz alakzat - www.digiretus.hu1. Tölts be egy fotót!
A következő lépéssorhoz szükséged lesz egy nagyméretű szem fotóra, vagy hatalmas felbontású portéra, ahol teljes nézetben elég nagy a szem is. Az írisz jól kivehető legyen, minél kevesebb becsillanással.

A természet alkotta kör alakot Photoshop alkotta szív alakra változtatjuk.


2. Szívsablon
A Photoshop Custom Shapes, vagyis egyedi alakzatai között megtalálod a szív formát is. Először válaszd ki az ikonját az eszköztáron (U billentyű), majd a fenti opciós sor Shape menüjében keresd meg a szív alakzatot. Természetesen más, jellegzetes alakot is választhatsz.

Arra ügyelj, hogy az opciós sor bal szélén a második (Paths) ikon legyen kiválasztva. Ez csak körvonalat ad, nem színnel kitöltött alakzatot.

Ha elkészültél a beállításokkal, kattints az írisz szélére és átlósan húz egy egészséges szív körvonalat a belsejébe. Lehetőleg ne érjen túl a fekete terület szélein.


3. Körvonalból körvonal
A szív körvonalunkat, amely egész pontosan szív-görbe, valódi kijelölési körvonallá kell alakítanunk, megadva a szoftvernek, hogy ezen a területen szeretnénk dolgozni.

Az eszköztáron válaszd ki a Pen toolt (P billentyű), majd kattints a jobb egérgombbal bárhová a képen belül. Egy legördülő menüt kapsz, ahol válaszd ki a Make Selection lehetőséget. A szív-görbe ezentúl szín kijelölési körvonal.4. Igazgatás
Ha kicsit oldalra dől a szem, mint esetünkben, a Select/Transform Selection menüparanccsal egy igazító keretet kapsz a kijelölés köré. Ezzel szabadon méretezheted, vagy a sarkokon kívül kattintva kicsit el is forgathatod a körvonalat.5. Kismosás
Amennyiben elég nagy a fekete területed a kijelölés belsejébe jobb gombbal kattintva kiválaszthatod a Feather pontot. Segítségével lágyíthatsz a kijelölés szélein. Így lágyabb összemosást és alakot kapsz a végén. A Feather Radius mezőben megadhatod, hogy hány pixel mély legyen a lágyítás.

Mi kihagytuk ezt a lépést, mert elég kicsi a rendelkezésre álló területünk.6. Zsugor
A Feather helyett (vagy mellett) mindenképpen kattints ugyanezen menü Select Inverse pontjára, mely megfordítja a kijelölést. Ez a lépés viszont kötelező!

Ahogy kötelező az azt követő is, ami nem más, mint a Filter/Liquify szűrő. Saját munkaablaka van, melyben a bal oldali eszköztáron válaszd ki a Pucker toolt (S billentyű). Ez egy zsugorító ecset, mely az ecsetterületen belül minden pixelt a középpontja felé húz. Olyan mint egy fekete lyuk, mely mindent magába szippant.

Állíts be egy akkora ecsetméretet, mely túlér a fekete terület határain, de nem túl nagy. Kábé olyan arányú legyen, mint a fenti képen. A méretet jobbra a Brush Size mezőben adhatod meg.

Alul érdemes kiiktatni a Show Mask jelölőnégyzetet, így eltűnik a kijelölési maszk. Elég csak tudnunk, hogy ott van, a látványa csak zavar a munkában.

Ezután vidd az ecsetet pontosan a fekete terület fölé és néhány kattintással húzd a kijelölt alakzat formájához a pixeleket. A kattintások közben meg sem kell mozdítanod az egeret.7. Szívesen!
El is készült a nagy mű. Kicsit földönkívüli, de lágyabb szívű partnerünket egy mélabúsabb órájában talán el tudjuk kápráztatni vele.


Kapcsolódó anyagok: 

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !