Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonPhotoshop Tipp|2009.12.09.

Kontraszt emelése II.

szint: haladó


Itt az ideje, hogy bepillantsuk a Curves menüparancs nyúltotta lehetőségekbe is, amely széleskörű és jól szabályozható lehetőségeket nyújt a kontraszt emelésére.


 

Roncsolt,öreg fotó


szint: könnyű

Vegyünk egy új, vagy egy nem elég öregnek látszó fényképet és addig gyűrjük, tapogassuk digitálisan, amíg koszos, foltos, fakó, megsárgult nem lesz.

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

Photoshop - Roncsolt, öreg fotó - www.digiretus.hu1. Tölts be egy fotót!
Jó, persze! Ez a fotó már magában is öreg, de az alábbi lépéssor bármilyen új képen is hatásos, ha előtte színteleníted és mondjuk egy kicsit csökkentesz a kontraszton. Nem árt azonban olyan témájú képet választanod, amely illik a régies hangulathoz.


2. Foltos, koszos
Szükséged lesz hozzá azonban egy másik fotóra, például egy foltos, megsárgult, tépett, gyűrött papírlapról. Az ügyesebbek maguk is létrehozhatnak ilyesmit, de ezrével találsz hasonlókat a különféle textúra megosztó weboldalokon.

Mielőtt nekikezdenél, méretezd át a roncsolt papírlap képet ugyanakkorára, mint az eredeti fotód, majd jelöld ki a Ctrl+A gombokkal és másold vágólapra a Ctrl+C segítségével.


3. Beleégetve
Ha átváltasz a módosítandó eredeti képre és Ctrl+V gombokat használsz, a szoftver azonnal egy új rétegre, az eredeti fölé másolja a roncsolt papírlap képet.

A Color Burn összhatásmóddal keverheted a két réteg tartalmát. Ennek hatására a felső réteg mintha beleégne az alatta lévőbe. Ha túl erősnek találod a hatást, az Opacity csúszkával csökkentheted a felső átlátszóságát.4. Maszk a rétegen
A széleken és sarkokban nagyon jól mutat ez a roncsolt hatás, de a főtéma túl sötét lett, itt nem árt csökkenteni a létrehozott effektuson.

A rétegpaletta alsó, harmadik ikonjára (Add Layer Mask) kattintva egy rétegmaszkot hozhatsz létre a felső rétegen. Ezen aztán külön csökkentheted a kép egyes részeinek átlátszóságát.5. Ami a lényeg
Maradjon kijelölve ez a most létrehozott rétegmaszk, majd az eszközök közül válaszd ki a radírt (E billentyű). Méretként egy viszonylag nagy, lágy szélű ecsetet adj meg. Mi 339 pixelre állítottuk, hogy minél hosszabb átmenetet kapjunk, a módosítás belesimuljon a képbe.

Fontos még, hogy az opciós sorban vedd kisebbre a radír átlátszóságát (Opacity). Nálunk ez 20% volt, de ennél kevesebbet is használhatsz. Így apró lépésekben dolgozhatsz, egy kattintással csak keveset módosítva a képen.

Végül a kép lényeges témái fölött kattints aprókat a radírral és a roncsolt hatás lassan halványulni kezd. Ne tüntesd el teljesen, csak fakítsd ki némileg a fontos helyeken. Jó eredményt kapsz akkor is, ha a kép teljes középső részén eltünteted, vagy jelentősen csökkented a foltos hatást és csak a sarkok maradnak roncsoltak.6. Megviselt
Jócskán meggyorsítottuk az idő vasfogának munkáját...virtuálisan. A kép már nem csak témája, de a "Photoshop kémia" miatt is igen megviseltnek hat.


Kapcsolódó anyagok: 

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !