Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonPhotoshop Tipp|2009.12.09.

Polárszűrő hatás

szint: haladó


Tájképek "érdekesebbé tételéhez" ajánlott következő leírásunk.


 

Keresztbehívott fotó


szint: nagyon könnyű

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

Photoshop - Keresztbehívott effektus - www.digiretus.hu1. Tölts be egy fotót!
A filmes korszak egyik kedvelt színmódosító eszköze volt az úgynevezett keresztbehívás. Ennél egy bizonyos fajtájú színes negatívot nem a neki megfelelő előhívó oldatban hívtak, így a természeteshez képest torz színhatást kaptak.

A Photoshop persze rengeteg módot kínál a színek torzítására, köztük a keresztbehíváshoz hasonló effektus gyors elérését is. A következő zöldes színhatás nagyon jól mutat újabb épületekről, gépekről, kissé természetidegen, "techno" hangulatú képeken.


2. Egyetlen kattintás
Mivel az újabb Photoshop változatokban Presetként, vagyis gyári mentésként is szerepel az effektus, legegyszerűbb ha itt kezdünk neki.

Az Adjustments palettán keresd meg a Curves Presets menüt. Kattints rá, ezzel lenyithatod, majd kattints a Cross Process pontra!

Ennyi az egész, a következőkben már csak finomítunk az effektuson.


3. Visszafogva
Ha túl erősnek találod a zöldes hatást, lépj át a Layers palettára, majd itt kattints a Curves 1 rétegre, hogy kijelöld.

Fent az Opacity csúszkát állítsd be tetszőleges értékre. A csúszkát balra tolva, vagyis az átlátszóságot csökkentve fokozatosan gyengíthető a zöldes effekt. Példánkban 70%-os átlátszóságot használtunk.4. Zöld szemüveg
Furcsa, hideg színű képünk ezzel elkészült.Kapcsolódó anyagok:

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !