Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   



Keresés az oldalon



GIMP|2009.12.09.

Vörösszem hatás eltávolítása

szint: könnyű


Nyúlszemek vs. GIMP.


 

Perspektíva korrekció V. (CS4+)


szint: haladó

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

Photoshop - Perspektíva korrekció V - www.digiretus.hu



1. Tölts be egy fotót!
A szokásos probléma. Nagylátószöggel fotóztunk, közelről, magas épületet, és, hogy beleférjen a képbe felfelé kellett döntenünk a gépet. Az épület ennek köszönhetően kissé (vagy nagyon) megdől. A kiegyenesítésének már négyszer nekirugaszkodtunk, most fussunk neki újból, egy teljesen más módszerrel.


2. Képeslap
Az új Photoshop CS4 vezették be először a 3D objektumok kezelését és a 3D menüt. Itt találod a New 3D Postcard From Layer, azaz, a meglévő képrétegünkből egy "3D képeslapot" hoz létre a szoftver. Lényegében a térben szabadon dönthető, forgatható sík lapról van szó.

Mielőtt azonban e menüpontra kattintanál érdemes az Edit/Preferences/Performance menüpont ablakában bejelölnöd az Enable OpenGL Drawing pontot, vagyis a hardveres 3D gyorsítást - ha támogatja a videokártyád.

Most jöhet a New 3D Postcard..., melynél látszólag semmi sem történik.


3. Döntve, forgatva
Azonnal felfedezheted, hogy képed egy térbeli lap lett, amint megpróbálod elfogatni. Az eszközpaletta alsó részén találhatók a 3D pozicionáló eszközök. Kattints a bekarikázott ikonra!

Fent az opciós sorában a kép tetején bekeretezett öt ikont láthatod, melyekkel sorban:

1.: Bármilyen irányba döntheted, forgathatod a lapot.
2.: Oldalirányban elfordíthatod.
3.: Fel-le és jobbra-balra elmozdíthatod.
4.: Ráközelíthetsz, vagy távolodhatsz.
5.: Nagyíthatod és kicsinyítheted.

Közülük az első négyre lesz szükség, főként az elsőt használva. Válaszd ki ezt és a képre kattintva húzd lefelé, vagy fölfelé az egérmutatót. Lefelé húzva a hanyadtdőlő épületek kiegyenesednek.

A második ikonnal enyhén elforgathatod a képet, ha szükséges.

Végül a harmadik és negyedik eszköz segítségével állíthatod be véglegesre a kivágandó területet.

A perspektíva korrekció miatt a képed most valószínűleg nem szabályos alakú, hanem valamilyen trapéz forma, ezért szűkebbre kell vágni. A vágás előtt vissza kell térnünk 2D képmódba, ezért kattints a 3D/Rasterize menüpontra.



4. Délceg
Most már szabadon lenyesheted a szükségtelen széleket, vagy ha csak kismértékben korrigáltál kitöltheted a lyukakat a Spot Healing Brush Content-Aware módszerével (csak CS5 verziótól). A fotónak ezután nem árt egy finom részletekre kiterjedő élesítés sem.

Épületünk mostantól egyenes a képen.


Kapcsolódó anyagok:


 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások



 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !