Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonPhotshop Video|2014.04.27.

Színcsere (Photoshop Videó)

szint: könnyű


Hogyan cseréljünk színeket a fotónkon


 

Festmény hatás II.


szint: haladó

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

Photoshop - Festmény hatás II - www.digiretus.hu1. Tölts be egy fotót!
Ismét egy olajfestmény lépéssor, mely fotóból készül, de ezúttal nem csak csúszkák húzogatását, hanem némi kézügyességet, vagy inkább szépérzéket is kíván.

A képet félig automatán mi festjük majd át. Persze nem kell megijedni, a munka dandárját elvégzi a majd a szoftver. Csak annyi a dolgunk, hogy kiválasszuk a fotó lényegi és kevésbé fontos területeit. De erről majd később!


2. Előkészületek
Győződj meg róla, hogy a History palettán bal oldalt a kép eredeti állapotánál, vagy az Open sor mellett található-e a History Brush ikon. Ha most töltötted be a képet ez bizonyára így van.

Az eszközpalettán kattints az Art History Brush ecsetre (Y billentyű). A normál History Brush alatt található. Nyilván nem ez aktív, tehát válaszd ki a menüből.

A képernyő tetején lévő opciós soron állítsd be az ecsetméretet, ami 1000 pixel széles képnél 15, nagyobbnál arányaiban nagyobb legyen (2000px=30).

Az Opacity legyen 10%, a Style pedig Tight Long. Az Area mezőbe50 pixelt írj. A többi lehetőségen ne változtass!


3. Lényegtelen
Az így beállított ecsettel fesd át a képet. Elnagyolt foltokat kapsz, de semmi probléma, mindjárt kiemeljük a részleteket!4. Pontosabban
A második körben az ecsetméretet állítsd kb. a felére, az Opacity-t pedig 30%-ra.

A kép széleit és sarkait kihagyva fesd át újra a középső részeket, és láthatod, hogy ezeken a területeken élesebb, részletesebb ecsetvonásokat kapsz, bár még sok helyen elnagyolt marad a kép.

Ismételd meg újra a fenti beállítást, tehát az ecsetméret legyen a fele (nálunk 4 px), az Opacity pedig 60-70%. Ezzel a beállítással fesd át a lényegesebbnek szánt részeket, portrénál csak az arcot, tájképnél pedig a főbb tájelemet/épületet és környezetét.5. Kidolgozott közép
Az ecset finomítását akár 4-5 fokozatban is megismételheted. Az egyre kisebb ecsetmérettel egyre valósághűbb képet festhetsz, a megnövelt Opacity értékkel egyre élesebbek lesznek az ecsetvonások.

A lényeg az, hogy az első fokozatot, a legelnagyoltabb ecsetet a teljes képre használd, majd minden finomabb fokozattal koncentrálj a főtémára. A legkisebb ecsetmérettel csak az apró részleteket dolgozd ki, esetünkben a templomot és közvetlen környékét, vagy egy portrénál a szemet, szájat. A szélek és a háttér így elnagyoltabb marad, a fontos területek pedig szépen kidolgozottak, gyönyörűen visszaadva egy festmény hangulatát.6. Sarkok
Ez a lépés csak opcionális, akár ki is hagyhatod. Növelheti a festmény hatást, ha a sarkokat erősen kivilágosítod. Olyan lesz így a kép, mintha a közepét szépen kidolgozta volna a képzeletbeli művész, a szélekre és a sarkokra viszont kevesebb figyelmet fordított.

A világosítás leggyorsabb módszere, ha a Filter/Lens Correction menü Custom füle alatt kiválasztod a Vignette szekciót, majd itt Lighten irányba tolod az Amount csúszkát.7. Olajvászon
Végeredményünk olyan, mint egy kissé impresszionista jellegű olajfestmény. Mehet a falra!8. Több kontraszt
Ha kevésbé fotószerű, még kontrasztosabb hatást szeretnél elérni, a 2. lépés előtt használd az Image/Adjustments/HDR Toning lehetőséget (legalább Photoshop CS5 szükséges!), majd ott állítsd magasra a Detail értékét. A lépések ezután megegyeznek a fent írtakkal.

Kapcsolódó Photoshop cikkek

Festmény hatás Photoshopban
Részletgazdag festményt pingálunk.
Olajfestmény Photoshop CS6-ban
A népszerű olaj effekt a lehető legegyszerűbben.
Vízfestmény hatás Photoshopban
Hogyan lesz a fotóból vízfestmény?
Rajz-hatás Photoshopban
Fotóból rajzolt kép CS és CS2 felhasználóknak.
Képregény hatás Photoshopban
Kánikula van...megkergültünk, és képregényt rajzolunk.
Moziplakát Photoshopban
Élethű festmény készül a fotóból.
Redfield Sketch Master Photoshop plugin
Egykor digitális fénykép volt, most pasztelkréta rajz.
Redfield Fractalius 1.5 Photoshop plugin
Teljesen egyedi, művészi hatások hozhatók létre a fraktál-alapú plugin segítségével.
Ceruzarajz Photoshopban
Egy a millióból.

Még több Photoshop Tipp

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !