Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonLightRoom|2009.12.09.

Adobe Photoshop Lightroom 1.0 - Képek csoportosítása II.

 


Feltárul a képekhez rendelhető kulcsszavak sötét titka.


 

Elszínezés Photoshopban


szint: könnyű

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

Photoshop - Elszínezés - www.digiretus.hu1. Tölts be egy fotót!
A következőkben egy gyors módszerrel teljesen elszínezzük a képet.


2. Második
A jobb oldali palettasoron keresd meg az Adjustments palettát. Ha nem látható, a Window/Adjustments menüpont alatt kapcsolhatod be.

Kattints a paletta fülére, majd válaszd ki a Levels ikont (második).


3. Ahová tetszik
Munkaablakában kattints a fent jelzett (középső) szemcseppentő ikonra. Ezzel választhatod ki a képen a középszürke területeket.

Most azonban nem a középszürkékre vagyunk kíváncsiak, hanem pont az ettől eltérő színekre. Tetszés szerint bárhová kattinthatsz a fotón. Minél erősebb színtelítettségű részre klikkelsz, annál erősebb elszínezést kapsz.

Nyugodtan kísérletezhetsz. Ha egy kattintás után nem a kívánt színhatást kapod klikkelj másik pontra és a kép színei megváltoznak.4. Hideg-meleg
Alapszabályként csak annyit kell tudnod, hogy mindig a klikkelt színnel ellentétes színhőmérsékletet érhetsz el. Azaz hideg színre (kék-zöld) kattintva a kép meleg hatásúvá, sárgás-vörösessé válik, meleg színt választva viszont hideggé, kékes-zöldessé.Kapcsolódó anyagok:


 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !