Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonGIMP|2009.12.09.

Árnyékok világosítása II.

szint: könnyű


Világosítsuk, csak amit akarunk!


 

Adobe Photoshop Lightroom - History lista


Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

Adobe Photoshop Lightroom 3 - History lista - www.digiretus.hu1. Egy pipa
A Photoshopban is nagy segítséget jelent a History paletta, melynek egyszerűbb változatát a Lightroomban is megtalálod. A Windows/Panels/History menüpontot kell kipipálnod hozzá.

 


2. Történelem
A History lista a szerkesztő (Develop) oldal, bal szélén lesz látható. A fotó szerkesztése során minden egyes lépésed sorban rögzíti. Ha vissza akarsz térni bármely előző állapothoz, csak rá kell kattintanod a nevére a listán.

Az sem probléma, ha már rengeteg lépésen túl vagy és nem emlékszel melyik is volt a kívánt előző állapot. Elég csak a nevek fölé vinned az egérmutatót és a fenti kis nézőképen, valamint a szerkesztőképen is azonnal megjelenik ez a képállapot.
3. Menthető állapotok
Ha már túl sok szerkesztési lépés gyűlt össze, a fontosabb, megőrizni kívánt képállapotokat el is mentheted Snapshotként.

Csak kattints jobb egérgombbal a History lista bármelyik sorára, majd a felbukkanó kis menüből válaszd a Create Snapshot lehetőséget. Egy új ablakban saját nevet is adhatsz a mentett állapotoknak.

Ezek aztán a History lista fölött, a Snapshots panelen lesznek láthatók. Bármelyik névre kattintva azonnal behívható az adott állapot.

Ajánlott Lightroom videó


Kapcsolódó anyagok:


 

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !