Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonGIMP|2009.12.09.

Vörösszem hatás eltávolítása

szint: könnyű


Nyúlszemek vs. GIMP.


 

Fotók átméretezése V. (CS2+)


szint: nagyon könnyű

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

Photoshop - Fotók átméretezése V. - www.digiretus.hu1. Tölts be egy fotót!
Bármely megnyitott fotót, vagy fotókat könnyedén átméretezhetünk, akár több formátumba mentve, az Image Processor nevű Photoshop eszközzel. Ezt a lehetőséget a CS2 verzióban vezették be.


2. Processzor úr
Az Image Processort a File/Scripts menüpont alatt találod. Megnyitva a fenti ablak jelenik meg.

Ahhoz, hogy a szoftverben megnyitott képeid méretezhesd, jelöld be az 1. pont Use Open Images lehetőségét.

A 2. pont alatt kiválaszthatod a kész fotók mentési helyét. Esetünkben ez a képek eredeti mappája (Save in Same Location).

A 3. pont alatt választhatod meg, hogy milyen formátumban mentse a szoftver a képeket. Ez akár többféle is lehet (JPEG, PSD, TIFF). A Resize to Fit bejelölésével méretezhetsz. Kötelező megadni a szélesség (W) és a magasság (H) értéket is pixelben, de a szoftver minden esetben a kisebb értékhez igazítja a képet, megtartva az oldalarányokat. Vagyis hiába írunk be 10000 x 480 pixeles értéket, az átméretezett kép rövidebb oldala 480 pixeles lesz, a másik él pedig az eredeti aránynak megfelelően ehhez igazodik.


3. Többet egyszerre
Az Image Processor segítségével, nem csak a megnyitott képeket, de egy teljes mappa összes fotóját is egyszerre átméretezheted.

Ebben az esetben az Image Processor beállítóablakának 1. pontjánál a Select Folder (Mappa kiválasztása) lehetőséget kell választanod, és megadnod a fájlok helyét. A többi beállítás megegyezik a fent írtakkal.4. Külön könyvtárban
Az átméretezést követően a megjelölt helyen, de külön mappában találod az új képe(ke)t. A mappa nevét a fájlformátumnak megfelelően nevezi át a szoftver és minden eltérő formátumú fotót külön mappába (JPEG, PSD, TIFF) ment. A fenti példában a JPEG képek mentési helye látható.Kapcsolódó anyagok:


 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !