Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonDosszié|2010.09.25.

Nik HDR Efex Pro előzetes

 


Új trónkövetelő a HDR (Tone Mapping) szoftverek egyre növekvő piacán.


 

Világosság és kontraszt IV. (CS5+)


szint: haladó

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

Photoshop - Világosság és kontraszt IV. - www.digiretus.hu1. Tölts be egy fotót!
A Photoshop Curves (Görbék) eszköze talán nem ismeretlen olvasóink számára. Ha a kép világosságának, kontrasztjának beállításáról van szó gyakran fordulunk ehhez a lehetőséghez. A PS újabb verziójában (CS5) kicsit finomítottak rajta, még kényelmesebbé, pontosabbá téve a vele való munkát. Most az egyik kényelmi szolgáltatását mutatjuk be.

Először azonban tölts be egy fotót, melyen finomítani szeretnél a világosságon és/vagy a kontraszton.


2. Új ikon
A Curves eszközt az Image/Adjustments/Curves menüpont alatt találod.

Megjelenő ablaka bal alsó részén egy új ikon fogad. Kattints rá, majd vidd az egérmutatót a kép tetszőleges pontja fölé. A hisztogram ablakban láthatod, hogy a szoftver az egérmutató helyzetének megfelelően kijelzi, hogy az adott pont milyen világosságú.


3. Referencia pont
Amennyiben egy képpontra kattintasz, a hisztogram ablakban beállítópont jelenik meg a görbe megfelelő helyén. Ezt bármely irányban elhúzva változtathatunk a pontnak megfelelő világossági tartományon.

Egymás után több referencia pont is kijelölhető a képen és ezzel együtt a hisztogramon.4. Azonnal
Ha a pontra kattintva nyomva tartjuk az egérgombot, majd az egeret le vagy föl mozgatjuk, módosíthatunk a görbe helyzetén, és így a kép világosságán és kontrasztján.5. Harsányabban
Néhány kattintás, az egérmutató enyhe csúsztatása és a kép jóval kontrasztosabbá válik anélkül, hogy a világos területek is túl sötétté válnának, hiszen ezeket is külön alakíthatjuk a fotóm kijelölhető referenciapontoknak köszönhetően.Kapcsolódó anyagok:


 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !