Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonPhotoshop Tipp|2009.12.09.

Fehéregyensúly hiba javítása III.

szint: könnyű


Helyükre kerülnek az elcsúszott színek.


 

Színhiba (kromatikus aberráció) eltávolítása V.


szint: könnyű

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

Photoshop - Színhiba (kromatikus aberráció) eltávolítása V. - www.digiretus.hu1. Tölts be egy fotót!
Ismét a lila szegélyek ellen harcolunk, ezúttal szintén egy ecsetes módszerrel. Az újabb Photoshop verziókban megtalálható Color Replacement Tool, vagyis Színcsere eszköz lesz segítségünkre. Feladata pont az, amit neve sugall: egy bizonyos színt kicserélhetünk egy másikra. Éppen ezért arra is tökéletes lesz, hogy a lila éleket eltávolítsuk.

Válasszunk egy ilyen képet. Többnyire a nagy kontrasztkülönbségű - nagyon sötét és világos - területek találkozásánál fordul elő a jelenség. E módszert olyan képeknél érdemes használnod, ahol a hibás területek nem túl magas színtelítettségűek.


2. Cseretoll
Először is az eszközpalettán válaszd ki a Color Replacement Toolt. A sima ecset eszköz menüjében találod, a B billentyűt lenyomva. Ezután győződj meg róla, hogy az előtérszíned fekete. Ha nem, állítsd át feketére. Tulajdonképpen jó lesz bármilyen monokróm árnyalat, akár szürke is.


3. Lilátlanítás
Az ecset kép feletti opciós menüjében állítsd be a fent látható értékeket. Méretként tetszőleges értéket választhatsz, de csak viszonylag kis méretű ecsettel tudsz pontosan és észrevétlenül dolgozni. A túl nagy ecset a kép nagy területét színteleníti. Az ecset lehetőleg lágy szélű legyen.

A pontos munka érdekében nagyítsd ki a képet és részletekben dolgozz.

Az így beállított ecsettel óvatosan fesd át a kékes-lilás területeket, melyek így színtelenné válnak. Bár a képed jobbára színes, de a teljesen monokrómmá tett élek nem olyan feltűnőek, mint az erősen lilás-kékes elszíneződések.4. Nem vonzó
Nem kell minden kékes élen átfutnod, de lesz amelyiken többször is. A lényeg, hogy a többséget színtelenítsd, így a szemlélő tekintetét nem vonzzák majd az oda nem illő színek.


Kapcsolódó anyagok:


 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !