Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonGIMP|2009.12.09.

Vignettálás hozzáadása

szint: könnyű


Egy kis retro hangulat a szükségtelen képsarkok kiiktatásával.


 

Tartalomfüggő kitöltés II. (CS5)


szint: könnyű

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

Photoshop - Tartalomfüggő kitöltés II. - www.digiretus.hu1. Tölts be egy fotót!
Városfotónknál, de néha tájképnél sem tudjuk mindig elkerülni a kiábrándító dróterdőt. Különösen a tiszta égbolton zavaró a házak, vagy oszlopok között futó vezetékkígyó. A Photoshop CS5-ben bevezetett tartalomfüggő kitöltés erre is megoldást nyújt.

Most egy apró trükkel együtt tálaljuk, melynek segítségével könnyebb az egyenes drótok kitörlése.


2. Tartalomtól függ
A Photoshop eszközpalettán válaszd ki a Spot Healing Brush Toolt, azaz a szpot javító ecsetet (J billentyű). Méretként állíts be a legvastagabb drótnál 3-4x vastagabb átmérőt, lehetőleg kemény szélű ecsettel.

A felső opciós soron ellenőrizd, hogy a Content-Aware, vagyis a tartalomfüggő kitöltés legyen bejelölve.


3. Kezdőpont
Kattints vele az eltávolítani kívánt drót egyik végére. Ezúttal csak az égboltról távolítjuk el, hiszen itt szembetűnőbb.4. Szakaszonként
Amennyiben teljesen egyenes a drót nagyon egyszerű a dolgod. Csak tartsd nyomva a Shift billentyűt, és kattints ugyanezzel az ecsettel a drót másik végébe. Ezzel a módszerrel teljesen egyenes kitöltővonalat húzhatsz. A szoftver a környezetéből vett "intelligens" mintákkal kitölti a drót helyét, ami szerencsés esetben az égbolt színe lesz.

Ha a drót kissé íves, vagy görbe hasonló módszerrel dolgozhatsz, de szakaszonként. Tartsd nyomva a Shift gombot, majd rövidebb egyenes szakaszokat hagyva, kattints több helyre a dróton. Végül kattints a végpontjára, ez esetben a vezeték és az átellenes épület találkozásához.5. Visszamaradtak
Ha szakaszonként dolgozol, a kattintások helyén apró vezetékdarabok maradnak az égen. A fenti tartalomkitöltő szpot ecsettel simán átszaladhatsz rajtuk egyenként. Nyomuk sem marad.6. Tiszta ég
Egünk végre tiszta, legalábbis drótnélküli. Mivel a házak homlokzata többnyire sokkal több részletet tartalmaz, mint a homogén égbolt, az itt megmaradt dróttöredék nem annyira feltűnő. Ha mégis zavaró, a fenti módszerrel, de kisebb lépésekben ezeket is eltávolíthatod.


Kapcsolódó anyagok:


 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !