Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonPhotoshop Tipp|2009.12.09.

Tartalomfüggő átméretezés (CS4)

szint: könnyű


A kecske is megmarad és a káposzta is jóllakik.


 

Adobe Photoshop Express II. rész - világosság és színek


Az ingyenes Adobe Photoshop Express szoftverrel foglalkozó sorozatunk első részében a program képszerkesztő parancsainak első csoportját mutattuk be, melyek a képernyő tetején lévő parancssor első ikonjával érhetők el. Ezúttal a második ikon alatt rejtőző beállításokról lesz szó, melyekkel a fotó világosságát (Exposure és Brightness), színtelítettségét (Saturation), színezetét (Tint), kontrasztját (Contrast) állíthatjuk, vagy egyszerűen fekete-fehérré alakíthatjuk (Black & White).

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

Adobe Photoshop Express - II. rész - világosság és színek


 

Adobe Photoshop Express
II. rész - világosság és színek

Adobe Photoshop Express - II. rész - világosság és színek

Exposure

A fotó expozíciójának állítására szolgál. Alapértéke 0, ehhez képest -64 értékig sötétíthetünk, vagy +64 értékig világosíthatunk a fényképen. Ehhez mindössze bal (sötétítés) vagy jobb irányban kell elhúznunk ujjunkat a kép közepéhez képest, mintha csak egy láthatatlan csúszkát tologatnánk. Úgy is működik a kép közepéhez képest jobbra vagy balra rábökünk a képernyőre. Minél messzebb, annál erősebb a hatás.

Adobe Photoshop Express - II. rész - világosság és színek

A világosítás értéke a fotó tetején megjelenő kis ablakban ellenőrizhető, de folyamatos élőképen is látszik.

Adobe Photoshop Express - II. rész - világosság és színek

Saturation

A fotónk színeinek erősségét növelhetjük vagy éppen csökkenthetjük az előbb leírt módon, egy képzeletbeli csúszkát tologatva. Itt az alapérték (fényképünk jelenlegi színtelítettsége) 10-es, melyhez képest 0-ig csökkenthetjük, vagy 100-ig növelhetjük a színek erejét.ben.

Adobe Photoshop Express - II. rész - világosság és színek

Tint

A kép elszínezésére szolgál.
A fotó tetején egy színskála jelenik meg rajta legalább 40 beosztással a vörös színtől a sárgán, zöldön, és kéken át a liláig. A skálát bárhol megérintve a kép ennek megfelelően elszíneződik. Sajnos csak monokróm színezetű lehet.

Adobe Photoshop Express - II. rész - világosság és színek

Black & White

Fekete-fehér hatás, melyet a Saturation 0 értékre állításával is elérhetünk, itt azonban csak egy mozdulat. Semmit nem állíthatunk, csak ki kell adnunk a parancsot, és fotónk azonnal színtelen lesz.

Adobe Photoshop Express - II. rész - világosság és színek

Contrast

A kép kontrasztját állíthatjuk itt 0 és 400 értékek között az Expozíciónál is leírt módszerrel. Alapértéknek a 96 minősül. Ennél kisebb értéket választva csökkenthető, nagyobb esetén növelhető a képkontraszt.

Adobe Photoshop Express - II. rész - világosság és színek

Brightness

Könnyű összekeverni az Exposure paranccsal, mivel ez is a kép világosságára van hatással. Kettejük közt annyi a különbség, hogy az Exposure leginkább a fotó középtónusainak világosságát befolyásolja, így nagy értékre állítva kevésbé valószínű, hogy kiég a kép, és erősebben sötétíthetünk vele. A Brightness jobbára a fénykép világosabb tartományait növeli, így erősítve könnyen túllőhetünk vele a célon.

Képünk aktuális világossága 25-ös alapértékkel indul, ehhez képest 0-ig sötétíthetünk, vagy 100 értékig világosíthatunk rajta.

Adobe Photoshop Express - II. rész - világosság és színek

Sorozatunk harmadig részében az Adobe Photoshop Express kreatív képeffektusairól és keretező lehetőségeiről írunk.

Digiretus.hu

 

 

Adobe Photoshop Express - I. rész - vágás és képforgatás

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !