Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonPhotoshop Tipp|2009.12.08.

Vörös szem hatás eltávolítása II.

szint: haladó


Már megint itt van, és csak magunkban és szoftverünkben bízhatunk.


 

Photoshop Touch: alap képjavító eszközök


Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

Photoshop Touch: alap képjavító eszközök


 

Photoshop Touch: alap képjavító eszközök

Új sorozatot indítunk, mely az Androidon futó Photoshop Touch szoftver kezelésével ismerteti meg olvasóinkat. A Photoshop Touch talán a legösszetettebb képszerkesztő szoftver, mely elérhető erre az operációs rendszerre, így aki mobiltelefonnal, vagy tablettel készült képeit szeretné szerkeszteni, és egy kicsit többre vágyik a "kattints az effektus ikonjára" szerkesztésnél, az jó helyen jár.

Ez az alkalmazás még akár rétegeket is kezel, de most a legegyszerűbb képmódosító beállításaival ismerkedünk meg, melyekkel beállíthatjuk a kép színezetét, telítettségét és világossági/kontraszt arányait. Ehhez nincs is másra szükség mint egy mobiltelefonnal készült képre (a szoftver persze bármilyen fotót kezel, melyet mobil eszközünkön tárolunk).

A kép behívása nagyon egyszerű, hiszen Photoshop Touch megnyitásakor automatikusan megjelenik a megnyitó felület, ahol kiválaszthatjuk, hogy mobilunk galériájából (Photo Library), vagy az Adobe Creative Cloud megosztó oldalról választunk egy képet, netán újat készítünk a kamerával (Camera). Lehetőség van vágólapra másolt (Clipboard), vagy teljesen üres (Blank Document) dokumentum megnyitására is.

Most maradjunk ennél a kicsit kékes-lilás virágfotónál, mely így fest a szoftverben munkaasztalán.

Photoshop Touch: alap képjavító eszközök

A Phoroshop Touch munkafelülete nyomokban próbál az asztali számítógépes verzióra hasonlítani, tehát az alap képjavító szolgáltatásokhoz a felső menüsoron kell kutakodnunk. Balról a harmadik ikonnal nyitható meg az Adjustments paletta, ahol kis képeken nagyjából azt is látjuk, hogy az adott parancs mit csinál majd a fotónkkal.

Nekünk most három beállításra, a színhőmérsékletet befolyásoló Temperature-ra, a világosságot és kontrasztot módosító Brightness/Contrast-ra, valamint a telítettséget állító Saturation-re lesz szükségünk.

Photoshop Touch: alap képjavító eszközök

Kezdjük a színek hőmérsékletével, ami akkor jelent segítséget, ha túl sárgás vagy kékes a képünk, így tehetjük hidegebbé, netán melegebbé a színeit.

A Temperature ikonra (képre) kattinva egy nagyon egyszerű kezelőfelület fogad a kép alsó részén egyetlen beállító csúszkával. Érintéssel a -100 érték felé húzva a fotó hidegebb színeket kap, +100 felé tolva pedig melegebb sárgásabb lesz a színvilág. Mivel példafotónk elég kékes-lilás az utóbbit kell tennünk. Ezúttal +28-30 érték elég, hogy kicsit napsütötebbé váljanak a színek. A módosítás eredménye azonnal nyomon követhető a fotón.

Ha elkészültünk, érintsük meg a jobb alsó sarokban lévő pipa ikont, ha mégsem szeretnénk ezt a módosítást, akkor pedig az X-jelet.

Photoshop Touch: alap képjavító eszközök

Ezt követően visszakerülünk a fő munkaképernyőre, ahol nyissuk meg újra az ADjustmentset (3. ikon legfölül) és most válasszuk a Brightness/Contrast lehetőséget.

Hasonló beállítások fogadnak, de ezúttal alul kétféle gombot kapunk. Külön állítható a világosság és külön a kontraszt.

A Brigtnesst kijelölve világosítsunk kicsit a képen a csúszkával! +22-es érték elég is lesz. Érdemes egy kicsit tovább emelni a világosságon mint szeretnénk, mert a kontraszt emelés úgy is erősebbé teszi a feketéket, így kompenzálja ezt. Utólag úgy is váltogathatunk a két érték között és szabadon utánállíthatjuk mindkettőt.

Photoshop Touch: alap képjavító eszközök

Másodszorra a Contrast gombot érintsük meg, majd itt is emeljünk a csúszka értéként. Mivel példafotónk elég kontrasztszegény ide elkél a 48%-os érték is. Ha elkészült a kép kattints a bal alsó pipa ikonra!

Photoshop Touch: alap képjavító eszközök

Már csak a színtelítettség maradt, melyhez újra be kell lépned az ADjustment menübe és kiválasztanod a Saturation parancsot.

Kezelőfelülete hasonló a korábbiakhoz, de most is csak egy csúszkával. Érintéssel feljebb húzva színtelítetebbé varázsolható a szürkés, lapos színekkel megáldott kép. Természetesen a teljesen színtelennel nem fog mit kezdeni.

Most 24%-os állítottunk, majd a pipa ikonnal véglegesítettük a módosítást. Képünk gyakorlatilag el is készült, az unalmas, és hideg színvilágó fényképből egy vibráló, élettel teli virágfotó lett.

Ha kilépünk a szoftverből automatikusan rákérdez a mentésre, de ez csak a Photoshop Touch saját galériájába mentést jelent. Egy későbbi cikkünkben a külső galériába mentést és megosztást is megtanuljuk, legközeleb pedig egy újabb képmódosításról lesz szó.

Photoshop Touch: alap képjavító eszközök

 

 

Kapcsolódó Android cikkek

Adobe Photoshop Express - I. rész - vágás és képforgatás
Adobe Photoshop Express II. rész - világosság és színek
Adobe Photoshop Express III. rész - effektek és keretek

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !