Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonIngyenes program|2009.12.08.

Fényviszonyok kiegyenlítése: PhotoFiltre

 


Ezúttal a világosságot teszi kiegyensúlyozottabbá a PhotoFiltre.


 

Photoshop Touch: színcsere


Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

Photoshop Touch: színcsere


 

Photoshop Touch: színcsere

Legutóbb belekezdtünk a mobil eszközökre, egészen pontosan az Androidos mobilokra megjelent Photoshop Touch legalapvetőbb képjavító eszközeinek ismertetésébe. Most is egy hasonló eszköz következik, de egy lépéssel bonyolultabb az egyszerű csúszka húzogatásnál. Nem is annyira képjavításról, inkább manipulálásról van szó, hiszen ezúttal egy színt akarunk kicserélni egy másikra.

Ez volt az előzőleg módosított képünk, mely az akkori lépéseinknek köszönheően kontrasztosabb és színesebb lett, most viszont mi lenne ha kicserélnénk azokat a piros szirmokat kékre? Az alábbi módosító lépések persze bármilyen más jellegű képpel is végig vihetők, ahol ki szeretnénk cserélni egy színt (pl. egy portréalany pólójának színe).

Photoshop Touch: színcsere

Ha megnyitottuk a fotót ismét a felső ikonsor harmadik ikonját kell megérintenünk, mely az Adjustment, vagyis Módosítások parancsokat tárja elénk, kis nézőképek formájában. A színcseréhez a Replace Color képre kell böknünk.

Photoshop Touch: színcsere

A színcsere munkafelületen elsőként két fontos dolgunk lesz: kijelölni a mintaszínt, amit le szeretnénk cserélni, és a csereszínt, amelyre változtatni szeretnénk az előzőt.

A mintaszínhez először kattints alul a Sample ikonra. Egy kis ablak tűnik fel az éppen bejelölt mintaszínnel (ez alapból fekete), egy színválasztó palettával, és egy rakás ikonnal, melyek közül most a pipettára lesz szükségünk. Érintsd meg a pipetta ikont és ujjadat rajta tartva húzd a kép azon területe fölé, melynek színét meg akarod változtatni. Esetünkben ez a virág vörös szirma.

Photoshop Touch: alap képjavító eszközökszíncsere

A következő lépés a csereszín, melyhez kattints alul a Replace ikonra. Egy ugyanilyen színválasztó ablakot kapsz, melynek palettáján bökj a kívánt színre (melyre cserélni akarod a meglévőt). Esetünkben ez a kék. Alatta egy Opacity csúszka is megjelenik. Ennek segítségével csökkenthető a választott szín átlátszósága.

Photoshop Touch: színcsere

Ha nem színeződött át a teljes kívánt terület az alul lévő Threshold ikonra bökve kapod meg a beállításához szükséges csúszkát. Értékén emelve a kép egyre nagyobb területét színezi a szoftver kékre, míg csökkentve csak a választott vörössel teljesen azonos részt.

A csúszkát állítgasd addig, amíg a teljes kívánt vörös (vagy más színű) területet fedi le a változás. Nálunk ez kb. 40%-nál van.

Photoshop Touch: színcsere

Most jön az eredeti szín és a cserélt keverése, mivel elképzelhető, hogy a változtatás túl erős, természetellenes eredményt ad. Az alsó Amount ikonra kattintva ismét százalékosan állítható be, hogy mennyire legyen erős a színezés. Alacsony értéken a kék csak részben érvényesül, így a piros szirmokat csak lilábbá teszi.

Ezúttal 57%-ot választottunk, ami kicsit természetellenes, de még talán elfogadható végeredményt hozott.

Photoshop Touch: színcsere

Ennél jobb hatást esetleg a rétegek keverésével érhetnénk el, de ez egy másik történet a szoftver haladó beállításai közül. A szoftverből kilépve automatikusan rákérdez a Photoshop Touch, hogy menteni szeretnénk-e az elkészült fotót. Most a Save as paranccsal a meglévő eredeti mellé menthetjük az új változatot.

Legközelebb azt is megtanuljuk, hogyan menthetjük ki a PS Touch szoftveren kívüli mappába, vagy oszthatjuk meg munkánk eredményét.

Photoshop Touch: színcsere

 

Kapcsolódó Android cikkek

Photoshop Touch: alap képjavító eszközök

Adobe Photoshop Express - I. rész - vágás és képforgatás
Adobe Photoshop Express II. rész - világosság és színek
Adobe Photoshop Express III. rész - effektek és keretek

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !