Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonPhotoshop Tipp|2009.12.09.

Cserzett arcbőr

szint: haladó


Szoftveres szolibérlet.


 

Keresztbehívás (Insta-hatás)


szint: könnyű

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

Keresztbehívás (Insta-hatás Photoshopban)


 

Manapság már szinte minden okostelefonos ismeri az Instagramot, leginkább egyszerű, egyérintéses képeffektusai révén. Elkészült mobilos fotónkból egy pillanat alatt hozhatunk létre profinak tűnő öregített, eltolt színvilágú végeredményt.

Persze ilyen hatást a Photoshopban is létrehozhatunk, igaz kicsit körülményesebben, de a végeredménynek itt semmi nem szab gátat. Olyan színvilágot teremtünk, amilyet csak akarunk. Nézzünk is egy nagyon egyszerű példát ezzel az kissé ipari hatású képpel!

Keresztbehívás (Insta-hatás Photoshopban)

Gyakorlatilag bármelyik Photoshop változatban megtalálod az Image/Adjustments/Color Balance (Ctrl+B) csúszkákat, melyekkel a legkönnyebb a színek tologatása. Elég vizuális a dolog, hisz a csúszkákon azonnal látjuk mit, milyen irányba tolunk el. Persze azért érdemes bekapcsolva hagyni a Preview jelölőnégyzetet is, hogy a képünkön is lássuk ugyanezt. Nem árt bekapcsolva hagyni a Preserve Luminosity jelölőt is, hiszen így erősebb lesz a hatás.

Keresztbehívás (Insta-hatás Photoshopban)

Érdemes először a sötét területek színeit tologatni. Ehhez alul kattints a Shadows jelölőbe. Ezután tetszés szerint told el a csúszkákat bármilyen irányba. Én a zöldek és kékek erősségét növeltem a sárga-bíbor színek kárára, de tényleg szabad a pálya, bármilyen színhatást beállíthatsz.

Keresztbehívás (Insta-hatás Photoshopban)

Ezután térjünk át a világos tónusokra, melyhez jelöld ki a Highlightsot. Szintén tetszőlegesen állítsd be a csúszkákat. Ez esetben a cián tartományt növeltem, de kaptak egy jó adag bíbort és a sárgát is a világosabb tónusok.

Keresztbehívás (Insta-hatás Photoshopban)

Ha meg vagy elégedve a színekkel, el is készültél, ha nem nyugodtan visszatérhetsz a sötétekhez és finomíthatsz az eredményen, vagy végső simításként a középtónusok színein (Midtones) is variálhatsz.

A fotónk ilyen lett:

Keresztbehívás (Insta-hatás Photoshopban)

Ezután tovább alakíthatod, például hozzáadhatsz filmszemcsézetet , vagy sötétítheted a sarkokat , és máris kész a keresztbehívott...ó bocsánat, instagram-hatású "analóg" fotó.

Keresztbehívás (Insta-hatás Photoshopban)

 

Kapcsolódó Photoshop cikkek

Keresztbehívott fotó
Megsárgult fotó
Film színek
Vignettálás II.

Még több Photoshop Tipp

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !