Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonAndroid|2015.11.22.

Android: Alpha Cut Paste Collage Photo

 


Valamit kivághatunk az egyik fotóból aztán bemásolhatjuk a másikba. Ingyenes Android app.


 

Photoshop Touch: kép(ek) mentése és importálása


Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

Photoshop Touch: kép(ek) mentése és importálása


 

Photoshop Touch: kép(ek) mentése és importálása

Már két egyszerűbb Photoshop Touch leckén vagyunk túl, melyekből megtanultuk, hogyan lehet végrehajtani egy fotón a legalapvetőb képjavításokat és elmenteni azt a PS Touch saját galériájába.

Itt van például a múltkor elkészült kék rózsánk, mely automatikusan betölthető ebből a galériából a szoftver következő megnyitásakor. A galériába mentést a PS Touch automatikusan is felajánla ha kilépnénk belőle, de ha elkészültünk egy képpel és menteni szeretnénk a felső ikonsor Done ikonjával is megtehetjük.

Photoshop Touch: kép(ek) mentése és importálása

A Done ikonra kattinva egy kis ablak jelenik meg három lehetőséggel:

Egyrészt elmenthetjük a képet a Photoshop galériába (Save), másrészt elmenthető más néven (automatikusan átnevezve) egy másolati példányként (Save As), ha például újra elővettük és módosítottunk rajta, de nem akarjuk felülírni az eredetit. Harmadrészt visszavonhatjuk a mentési parancsot (Don't Save). Mindhárom gomb hatására visszakerülünk a szoftver saját galériába, ahol az összes módosított kép nézőképei között válogathatunk.

Photoshop Touch: kép(ek) mentése és importálása

De mi van, ha a telefon vagy tablet külső képgalériájába szeretnénk menteni, vagy megosztani a fotót a neten?

Erre is lesz lehetőség, mégpedig az említett belső képválasztó galériából. A külső galériába importálás előtt kattints a bal felső sarokban lévő fogaskerék ikonra. Itt állíthatod be a kiimportált fotó méretét (Image Import), ami alapból 3 megapixel, de akár 10 is lehet.

A mellette lévő ikonnal előhívott menüből új importálási galériát hozhatsz létre és tetszőlegesen elnevezheted azt (Create Folder).

A képek kimentése, vagy beolvasása az alsó három ikonnal lehetséges. Az elsővel az Adobe Creative Cloud online felhőszolgáltatás beállításai érhetők el. A másodikkal egy új képet hívhatunk be külső forrásból, akár frissen elkészítve azt a gépünk kamerájával. A harmadik az importálás parancsok gyűjtőhelye.

Photoshop Touch: kép(ek) mentése és importálása

A harmadik ikonra bökve három lehetőség közül választhatunk:

Upload to Creative Cloud: a fent kilistázott kész képeket feltöltjük Adobe Cloud webhelyünkre (ha van).

Save to Gallery: a kiválasztott kész fotókat kiimportáljuk külső képgalériába.

Share: a kiválasztott képeket megosztjuk valamely online megosztó szolgáltatáson (vagy más felhő alkalmazáson) keresztül.

Photoshop Touch: kép(ek) mentése és importálása

Bármelyikre rábökve egy ablak jelenik meg alul az importált képformátum kiválasztásához. Ez Adobe Creative Cloud mentésnél a Photoshop Touch saját .PSDX formátuma is lehet, más esetekben JPEG vagy PNG képformátum.

Miután kiválasztottuk a formátumot a menüből. Ki kell jelölnünk fent az importálni kívánt fotó(ka)t. Egyszerűen csak meg kell érinteni őket és a szoftver kijelöltnek veszi.

Az importálás a jobb alsó OK gombbal indítható, melyen megjelenik a kijelölt képek száma is.

Photoshop Touch: kép(ek) mentése és importálása

 

Kapcsolódó Android cikkek

Photoshop Touch: alap képjavító eszközök
Photoshop Touch: színcsere

Még több Android cikk

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !