Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonLightRoom|2011.03.13.

Adobe Photoshop Lightroom - History lista

 


Egyszerűbb munkafolyamat, gyors visszavonás.


 

Android: Retro Photo Camera


Beöregíthetjük mobilos fotóinkat.

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

Android: Retro Photo Camera


 

Android: Retro Photo Camera

Körülnéztünk egy kicsit az androidos - és legfőképp ingyenes - fotómanipuláló szoftverek között. Itt van például a Dexati által fejlesztett Retro Photo Camera (Retro Fényképezőgép) nevezetű, mely pont azt nyújtja, amit neve és egyértelmű ikonja sugall: beöregíthetjük vele mobilos fotóinkat.

Az alig 1 MB-os program nagyon gyorsan lejön, és bárki pillanatok alatt telepítheti, aki készülékén 2.0.1-nél újabb Androidot futtat. Legutóbb idén május végén frissítette a fejlesztője, de szerény képességeit tekintve nem igazán értem mit kellett megújítani rajta. Talán a reklámokat cserélték ki, mivel azokból bőven kapunk az ingyenességért cserébe.

Rögtön a szoftver elindítása és a kilépés után is egy külön reklámoldalon kell átverekednünk magunkat, de a képek forrását választó főoldal alja is tele van egyéb szoftverek hirdetésével. Az érdemi rész csak a felső három ikon, ahol kiválaszthatjuk, hogy mobil eszközünk tárolt képei közül (Photo Gallery), vagy a Facebookról választunk egy már kész képet, vagy megnyitjuk a mobil kamera alkalmazását és készítünk egyet frissiben.

Android: Sketch Guru

Mi egy tárolt képet bányásztunk elő, mégpedig ezt:

Android: Sketch Guru

A fotót megnyitva a szoftver azonnal ráhúzza az egyik effektet a kettő közül. Igen, sajnos csak két képhatást választhatunk, azok is teljesen automatikusak. A két lehetőség a Retro Effect, mely monokróm szépia hatás ad a képnek, 150 évvel ezelőtti nedves fotóeljárást utánzó kerettel:

Android: Sketch Guru

Valamint a B&W Photo, mely ugyanez, csak sárgás szépia helyett színtelen fekete-fehér fotót kapunk. Erősségük nem befolyásolható, és a keret is automatikus, de nem csak egyfélét használ a gép, hanem néha (nem minden újraindításnál) véletlenszerűen cseréli.

Android: Sketch Guru

A két hatást a kép bal alsó sarkában lévő érintőgombbal válthatjuk. Ezen kívül még három ikont kapunk a sarkokban, melyek mind elég egyértelműek. A két felsővel 90 fokban, jobbra vagy balra forgatható a képnézet, a jobb alsóval pedig elmenthetjük a művünket. Ez egy kis menüt is előcsalogat, melyben kiválaszthatjuk, hogy a tárhelyünkre mentjük (Save Photo), azonnal megosztjuk a weben (Share Photo), vagy háttérképnek állítjuk be (Set as Wallpaper) képünket.

Android: Sketch Guru

Gyakorlatilag ennyit tud a Retro fényképezőgép alkalmazás. Sajnos sem a mentési hely, sem a képformátum, sem a méret nem állítható. Mindenképp PNG képet kapunk 720 x 480 pixeles méretben. A végeredmény valami ilyesmi:

Android: Sketch Guru

Android: Sketch Guru

Elég buta kis szoftver, de legalább kicsi és végtelenül egyszerű. Ha nem cél az öregített képhatás szerkesztgetése, akkor egy-egy képre néhány másodperc alatt rádobhatunk egy keretes szépia, vagy fekete-fehér effektust.

 

 

Még több Android cikk

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !