Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonPS Elements|2009.12.09.

Szent Imre projekt I. (klónozás)

szint: haladó


Első fejezet: Hogyan távolítsunk el egy autót a bokor mögül?


 

Tartalomfüggő átmozgatás (Photoshop CS5,CS6)


szint: könnyű

Ma egy újabb Photoshop verziókban (CS5+) elérhető eszközről lesz szó, melynek segítségével sokkal gyorsabban másolhatunk a kép új helyére egy kijelölt objektumot, sőt több példányban is klónozhatjuk azt. Erre korábban is megvoltak az eszközeink, például a Clone Stamp Tool (klónozó ecset), vagy a Patch Tool, de mostani tippünk sztárja a Content-Aware Move Tool (magyarul: tartalomfüggő mozgató eszköz) sokkal gyorsabb és kényelmesebb megoldás.

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

Photoshop - Tartalomfüggő átmozgatás Photoshop CS5-ben - www.digiretus.hu


Photoshop - Tartalomfüggő átmozgatás

1.
Kiinduló képünk így néz ki, melyen a tornyot szeretnénk más helyre mozgatni.

Photoshop - Tartalomfüggő átmozgatás

2.
Bevezető lépésként a Polygonal Lasso eszközzel nagyjából körbejelölhetjük az átmozgatni kívánt képrészt, ezúttal a tornyot. Ugyanezt megtehetjük magával a Content-Aware Move eszközzel is, de ott szabadkézi kijelölést kapunk, ami nem mindig sikerül jóra. Tényleg nem kell tökéletesen pontosan kijelölni, de nem árt azért a mozgatnivaló téma közelében maradni és nem lehagyni róla semmit.

Megjegyezném, hogy célszerű olyan témát választani, amelynek eredeti környezete hasonlít az átmásolni kívánt területre, mert a szoftver csak így képes viszonylag hihetően beleolvasztani az új környezetbe.

Photoshop - Tartalomfüggő átmozgatás

3. Kezdőpont
Ha körbejelölted az objektumot, kezdődhet a mozgatás. Nincs más dolgod mint az egérrel "megfogva" a kívánt új helyére húzni a kijelölt területet. Előtte azonban illik eldönteni mit szeretnél. A felső opciós sorban két lehetőség közül választhatsz: Move (mozgatás), vagy Extend (kiterjesztés).

Ez így biztos nem mond sokat. Nézzük meg őket közelebbről!


Photoshop - Tartalomfüggő átmozgatás

4.
A Move kiválasztásával átmozgatod a témát egy új helyre, ahová környezetét is figyelembe véve igyekszik beolvadni. Ezzel együtt a tárgy eredeti helyét (vagyis ahonnan kivágtad) teljesen új textúrával tölti ki a szoftver, mintha az ott sem lett volna. Legalábbis erre törekszik.


Photoshop - Tartalomfüggő átmozgatás

5.
Ha az Extend módot választod az áthelyezett téma ugyanúgy beleolvad új környezetébe, mint a Move módnál, de az eredeti helyén is megmarad. Ezzel a módszerrel akár több példányt is klónozhatsz a kép különböző helyeire.


Photoshop - Tartalomfüggő átmozgatás

6.
Van még egy fontos beállítási lehetőségünk az opciós soron, mégpedig az Adaptation, azaz az átmozgatott terület beolvasztásának erőssége. Ezzel azt mondjuk meg a szoftvernek, milyen mértékben vegye figyelembe a környezetet és milyen erősen mossa egybe a másolt témával.

Öt fokozata létezik. Very Strict esetén ragaszkodunk az átmásolt téma és kijelölt környezetének pontosságához, így csak minimális mértékben lesznek összemosva az új háttérrel. Medium módban ez közepes erősséggel történik. Very Loose (nagyon laza) módban a szoftver kevésbé törődik azzal, hogy a téma alakzata érintetlen maradjon, inkább az a cél, hogy minél jobban belemossa új helyszínébe. Ez esetben akár el is deformálódhat a téma egy része, a lényeg, hogy minél jobban beleolvadjon hátterébe.

Nagy segítség, hogy közvetlenül a mozgatás után az összes Adaptation mód végigpróbálható, és hatásuk azonnal látszik és végrehajtódik a képen. Ha azonban egy másik szerkesztési lépést hajtunk végre, ez a lehetőségünk megszűnik.


Photoshop - Tartalomfüggő átmozgatás

7.
Fenti példánkban az Extend mód segítségével több klónt hoztunk létre a toronyból, és mindehhez csupán pár másodpercre volt szükség.


Kapcsolódó anyagok:


 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !