Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonPhotoshop Tipp|2010.06.26.

Ráncok ellen (CS5)

szint: haladó


Múltkor kiemeltük a ráncokat, most eltüntetjük.


 

Android: Perfect365


Fogalmad sincs, hogyan kell profi arcretust készíteni? Akadnak szoftverek, melyek megoldják helyetted.

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

Android: Perfect365


 

Android: Perfect365

Magazin borítóra való portré néhány perc alatt? Nem lehetetlen, ha az ember konyít valamit a Photoshophoz. A jó hír az, hogy akkor sem elérhetetlen, ha egyáltalán nem konyít hozzá, csak egy megfelelő szoftver kell hozzá. Például az Android, Windows Phone és iOS mobil eszközökre telepíthető Perfect365 nevű arcretusáló.

Bemutatónkban az Android változatot próbáltuk ki, melynek telepítéséhez egy 25 MB-os telepítőfájlt kell lehúznunk a Google Playről. Ingyen! A szoftver minden porcikája ingyenes, és még bosszantó reklámcsíkokkal sem zaklat, viszont az így menthető végeredmény nem lehet nagyobb 1 megapixelnél. Ha nagyobb képeket szeretnénk retusálni, le kell töltenünk a kb. 3 dollárba kerülő teljes verziót, mely 16 megapixelig engedélyezi a mentést. A teljes verzió a bejelentkező oldalon is megvásárolható, ahol betölthetünk egy képet mobilunk galériájából (Photo Gallery), előhívhatjuk egy korábban mentett kedvencünket, gyakorlásként a szoftver egy gyári mintaképét, vagy akár azonnal új portrét fényképezhetünk a készülék kamerájának megnyitásával.

Android: Perfect365

A behívott képen a Perfect365 egy gyors keresést végez, és meghatározza az arc főbb pontjait, melyekre szüksége lesz az alakításhoz. Ezek a szem és szemöldök vonala, az orr, a száj alakja és persze az arc szélei. Ha elégedettek vagyunk az automata arctérképpel, máris továbbléphetünk a retus szekcióba, ha nem a kijelölt pontok egyenként is a kívánt helyekre igazíthatók.

Android: Perfect365

Az arcretus hasonlóan egyszerű. Semmilyen előképzettségre nincs szükség a témában, és a kezelőfelület sem bonyolult. A képernyő alján (a szoftver csak az álló képernyő formátumot támogatja) néhány tucat gyári mentés/sablon választható ki, melyek zömében sminkstílusokat adnak. Egyetlen érintéssel az arcra varázsolhatunk például egy extrém halloween sminket, vagy akár visszafogott arcfestést, természetesebb retust.

Android: Perfect365

A komolyabb szerkesztőmenü az Edit gombbal hívható elő. Az itt lévő Key points és Hot styles menüpontokról már volt szó. Előbbivel a referenciapontokat rendezhetjük át, utóbbi pedig ismét előhívja a gyári sablonokat.

Android: Perfect365

A többi menüpont a következőket végzi:

Skin: bőrhibák eltávolítása és smink
- Blemishes: pattanások, halványabb szeplő automatikus eltüntetése
- Circles: szem alatti karikák automatikus eltüntetése
- Brighten Skin: bőr világosítása
- Soften Skin: Bőr egyenetlenségek, ráncok simítása
- Blush: arcpír hozzáadása
- Foundation: púder, alapozó

Android: Perfect365

Face: az arcforma fizikai alakítása
- Slim Face: keskenyebb arc
- Lift Cheeks: hangsúlyosabb járomcsont
- Enhance Nose: keskenyebb orrnyereg

Eyes: a szemek területének alakítása
- Liners: felső és alsó szemvonal kihúzása
- Color: szem színének megváltoztatása
- Lashes: dúsabb szempillák
- Shadow: szemárnyék smink
- Brighten: tekintet világosítása
- Enlarge: szemek méretének növelése
- Bow: szemöldök hangsúlyosabbá tétele, vagy vékonyítása

Android: Perfect365

Mouth: száj környékének retusálása
- Deepen Smile: erősebb mosoly
- Whiten Teeth: fogfehérítés
- Lipstick: rúzs színe és erőssége

Hair: új hajstílus/paróka

A beállítások többségénél egyetlen csúszkán állítható az erősség. Némelyeknél meghatározható a szín is (pl szem, vagy rúzs színe).

A Perfect365 egyik érdekes - bár nem feltétlenül szükséges - szolgáltatása a hajstílus megváltoztatása. Lényegében egy virtuális parókát pakol a portréképre, mely csak szembenéző fotókon lesz bármennyire is hihető hatású.

Android: Perfect365

A kiválasztható parókák sajna mind női hajstílusok, de nagy megdöbbenésemre nem csak átmozgathatók és méretezhetők, de ujjunk mozdulataival az egyes részei külön is hosszabbíthatók, alakíthatók, dúsíthatók. Egész szépen az adott arcformához alakíthatjuk a hajzuhatagot.

Android: Perfect365

Jó kis szoftver, megér egy próbát. Személy szerint egy picit több beállítást elviseltem volna még. Például az apró bőrhibák automatikus eltávolítása nem mindig kellő erősségű. Jó jött volna néhány esetben egy ecset eszköz is, mellyel külön is retusálhatjuk (mondjuk simábbá tehetjük a bőrt) a problémásabb részeken. Ezt leszámítva, a mintafotóinkhoz hasonló, igazolványkép szerű portrékon kiválónak bizonyult.

AAndroid: Perfect365

 

Még több Android cikk

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !