Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonLightRoom|2011.01.06.

Adobe Photoshop Lightroom - Fogfehérítés

 


Nincs szükség fogászra, Dr Lightroom megoldja!


 

Android: Cartoon Camera


Mániánk a rajzhatást emuláló szoftverek. Ezúttal egy androidos alkalmazásra kerül sor.

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

Android: Cartoon Camera


 

Android: Cartoon Camera

Be kell vallanom, imádom a rajz-, képregény hatást utánzó effekt szoftvereket. A Digiretuson is többször volt már szó róluk. Nem állhatom meg, hogy újra elő ne vegyem a témát, mégpedig ezúttal egy Android szoftver, a Cartoon Camera képében, mely szerintem az egyik legjobb, amit kiadtak erre az oprendszerre.

Android: Cartoon Camera

Mitől jó egy ilyen alkalmazás. Először is attól, hogy hűen utánozza a valódi rajzhatást. A többség ezen a banánhéjon csúszik el, hiszen jobbára egy béna élkiemeléssel szúrják ki a szemünk. Hozzá kell tennem mindegyik hasonló szoftver ezen alapul (a Cartoon Camera is), de nem mindegy, hogy milyen körítéssel teszi.

Másodsorban egy jó rajzhatást emuláló szoftver legyen egyszerű. A Cartoon Camera ebben a tekintetben tökéletes, hiszen mindössze két csúszkát és néhány gomb ikont kapunk. Mindezeket mintha kézzel rajzolták volna. Ez néha zavaró lehet, de ez esetben inkább az egész hangulatát erősíti.

Android: Cartoon Camera

A szoftvert alapvetően portré állású géptartáshoz optimalizálták, de persze fektetve is működik, így az ikonok 90 fokkal elfordulnak. Ilyen állásban a képmező tetején és alján egy-egy csúcskát, jobb oldalt pedig 5 ikont kapunk.

A felső csúszkával szabályozhatjuk a vonalak vastagságát és a számát. Balra tolva több él lesz megvastagítva, jobbra húzva kevesebb.

Az alul lévő csúszka a színtelítettséget növeli (balra), vagy csökkenti (jobbra). Segítségével élénk színekben pompázó, vagy monokróm képek is készíthetők.

Android: Cartoon Camera

A legfontosabb ikon a jobb felső sarokban lévő, mely egy fényképezőgépet ábrázol. Ezzel készíthető el a kép, ha megtaláltuk a nekünk tetsző képkivágást és elvégeztük a beállításokat.

Android: Cartoon Camera

Az alsó négy ikon (alulról) a következő:
Galéria: kész képek megnyitása a mobil eszköz saját galériájában.
Vaku (világítás): a készülék vakujának, vagy lámpájának bekapcsolása (ha van).
Kamera váltás: átkapcsolás a hátsó és az elülső kamera között (ha van).

Android: Cartoon Camera

Rajz effektusok (ecset ikon): 12-féle, különböző képhatás. Szerintem a legjobb, ha felteszünk ide mindről egy példaképet:

Android: Cartoon Camera

Android: Cartoon Camera

Android: Cartoon Camera

Android: Cartoon Camera

Android: Cartoon Camera

Android: Cartoon Camera

Android: Cartoon Camera

Android: Cartoon Camera

Android: Cartoon Camera

Android: Cartoon Camera

Android: Cartoon Camera

Android: Cartoon Camera

Mint látható a többség itt is elnagyolt, de néhány effektus nagyon jóra és hihetőre sikerült. Legfőképpen azok, amelyeknél az élek megvastagítása mellett a ceruzarajzokból ismert kereszt szálkázást is imitálja az alkalmazás. Ilyen a Crosshatch, a Pencil Sketch, vagy a Paper Drawing.

A szoftver legnagyobb hiányossága a kész képek mérete. Mindössze 2,2 megapixeles felbontású fotókat ment 1824 x 1200 pixeles méretben.

A Cartoon Camera ingyen is letölthető a Google Play áruházból, ez esetben viszont csak 8 effektus használható, és folyamatos reklámokat kapunk a képernyőn. A teljes változat kb. egy korsó sör áráért beszerezhető.

 

 

Még több Android cikk

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !