Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonÖnök Kérték|2009.12.08.

Színezünk

 


Tüzelésre felkészülni! Tüzelés...illetve színezés!


 

Fotók összemosása II. Photoshopban


szint: könnyű

A Photoshop sava-borsa a rétegekben rejlik. Ezek egyszerű használatával már igen látványos eredményeket érhetünk el. Például derengőn, félig áttetszőn egymásba montírozhatunk két fényképet, mindössze néhány másodperc alatt.

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

Fotók összemosása II. Photoshopban


Fotók összemosása II. Photoshopban

Fotók összemosása II. Photoshopban

1.
Ehhez két képre lesz szükségünk. Az sem baj, ha színvilágukban, hangulatunkban hasonlóak egymáshoz, így még szebb lesz a végeredmény. És az sem hátrány, ha a két kép azonos méretű, de ez persze nem kötelező. Mi a fenti kettőt választottuk.

Fotók összemosása II. Photoshopban

2.
Hívd be mindkettőt a Photoshopba, majd válaszd ki azt, amelyiket a másik fölé szeretnéd másolni. Esetünkben ez a szerelmespárról készült fotó. Nyomj Ctrl+A majd Ctrl+C gombokat, így vágólapra másolod a képet. Ezután kattints a másik képre és nyomj Ctrl+V-t. Ennek segítségével az előbb kiválasztott és kimásolt képet egy külön rétegként a másik fölé illeszti a szoftver.

Fotók összemosása II. Photoshopban

3.
Ha a beillesztett kép nem olyan méretű, mint az, amelyik fölé másoltad - vagy más miatt szeretnéd átméretezni - nyomj Ctrl+T gyombot, és a sarkain megjelenő húzópontokkal igazítsd olyan méretűre, amilyenre szeretnéd. Ha méretezés közben nyomva tartod a Shift gombot, akkor a fotó oldalarányai nem változnak.


Fotók összemosása II. Photoshopban

4.
Tükrözheted is a felső képet, ha fordítva jobban mutat. Ehhez az Edit/Transform/Flip Horizontal parancsot használd.


Fotók összemosása II. Photoshopban

5.
A jobb alsó sarokban, a rétegpalettán (ha nincs bekapcsolva, akkor a Window/Layers menüpont alatt bekapcsolhatod) kattints a fenti ikonra. Ezzel egy rétegmaszkot hozol létre.


Fotók összemosása II. Photoshopban

6.
1. Állíts be fekete elsődleges és fehér másodlagos színt.
2. Válaszd a Gradient tool eszközt (G gomb).
3. A kép alsó részétől tetszőleges irányban húzz egyenest. Ezzel jelölöd ki, hogy a felső kép mely része legyen átmenetesen eltüntetve. A kijelölt hosszú átmenettel eltűnik, és előbukkan az alsó kép rétege.


Fotók összemosása II. Photoshopban

7.
A rétegek keverésének legkézenfekvőbb módja az összhatásmódok választása. Ezeket a réteg palettán lévő menüben találod (most Normalt mutat). Állítsd be a Screen menüpontot, vagy amelyik tetszik, nyugodtan kísérletezhetsz a módok váltogatásával.


Fotók összemosása II. Photoshopban

8.
A fotónk ilyen lett.

Kapcsolódó Photoshop cikkek

Képek összemosása Photoshopban
Egymásba olvad két különböző fénykép.
Átütés Photoshopban
Mint a vékony papírlapokon, átlátszik ami sötétebb.
Átütés II. Photoshopban
Öreg felirat, az öreg téglafalon.

Még több Photoshop Tipp


 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !