Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonAndroid|2013.09.26.

Photoshop Touch: kép(ek) mentése és importálása

 


Mentés és importálás az Androidos Photoshopban


 

Derítőfény az árnyékokra Photoshopban


szint: haladó

Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

Derítőfény az árnyékokra Photoshopban


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

1.
Mintafotónk havas táját nem szeretnénk tovább világosítani, ellenben a modell elég sötét, kissé unalmas, fénytelen folt a nagy fehérségben. Némi derítéssel kiegyenlítettebb lehet a kép.

Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

2.
Először is lépj a színcsatornák (Channels) palettájára, ahol jelöld ki a zöld csatornát (Green), majd a Ctrl gombot nyomva tartva kattints a kis fekete-fehér nézőképére. A szoftver kijelöli a kép világosabb területeit.

Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

3.
Most anélkül, hogy a képre kattintanál (ezzel elveszik a kijelölésed), lépj a rétegek palettájára (Layers) és alul válaszd ki balról a negyedik ikont. A képen látható menü kapod, ahol kattints az Exposure pontra. Így létrejön egy korrekciós réteged, vele pedig egy rétegmaszk az előbbi kijelölésből.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

4.
Az Exposure korrekciós rétegen a rétegmaszk fekete-fehér nézőképe lesz kijelölve. Egyszerűen csak kattints Crtl+I-vel és a kép inverzét kapod (1.). Ezután kattints a tőle balra lévő +/- ikonra (2.), fent az összhatásmódok menüjéből pedig válaszd a Luminosityt (3.).


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

5.
Kaptál egy Properties ablakot, ahol beállíthatod a kép világosságát, de a rétegmaszk miatt ez csak a sötétebb részekre lesz hatással. Az Offset értékét -0,0015-re, a Gammát pedig 1,50-re állítottuk. A negatív Offset érték a feketéket erősíti, mivel arra a kép kontrasztossága miatt azért szükség lehet.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

6.
Ezzel tulajdonképpen el is készültél, de ha a kép többi részén is voltak sötét területek, azok is kivilágosodtak. Ha ezt nem szeretnéd, lépj vissza az Exposure korrekciós rétegre, és kattints újra a rétegmaszk fekete-fehér nézőképére, de ezúttal tartsd nyomva az Alt gombot. A réteg teljes méretű előnézetét kapod, amit szerkeszthetsz is. Egy szimpla fekete színű ecsettel átfestheted rajta azokat a világos területeket, amiket nem akarsz világosítani. Ezúttal a modell körüli ágakat és hátteret satíroztuk át.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

7.
Íme a kiinduló (balra) és a végső kép (jobbra). Végül csak a modell kapott derítőfényt - mintha egy visszafogott vakuval villantottunk volna rá - az kép többi része az eredeti világosságát mutatja.

Kapcsolódó Photoshop cikkek

Árnyékok csökkentése Photoshopban
Erős megvilágítás mellett minden esetben meg kell küzdenünk az árnyékokkal is. Ha képen időlegesen ők győzedelmeskednek, attól még van esélyünk egy új csatára.
Árnyékok és csúcsfények Photoshopban
Árnyas területeinken világosítunk, a fényesek lelkesedését pedig kissé letörjük.
Árnyékok és csúcsfények II. Photoshopban
Az újabb Photoshop verziók egyik leghasznosabb újítása.
Árnyékok világosítása I. Photoshopban
Egy korábbi képállapotot festünk átalakított fotónkba a History Brush (előzmény ecset) segítségével.
Árnyékok világosítása II. Photoshopban
Jól ismert helyzet: világos ég, sötét-árnyékba boruló épületek.
Árnyékok világosítása III. Photoshopban
Újra terítéken a Shadow/Highlight.
Árnyékok világosítása IV. Photoshopban (CS+)
Némi derítőfényt visz az árnyékokba a jó öreg gamma.
Árnyékok világosítása V. Photoshop CS5 -ben
Hogyan világosítsunk a CS5 új összhatásmódjával?

Még több Photoshop Tipp


 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !