Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonPhotoshop Tipp|2009.12.09.

Virtual Paiter 5

 


Digitális piktor, Photoshop festményekhez.


 

A GIMP alapjai III.


szint: nagyon könnyű

Ismét elmélyedünk a GIMP világában. Persze ezúttal sem kell senkinek lediplomáznia a leírás megértéséhez. Friss célpontunk a színátmenet ablak, valamint a színátmenetek szerkesztése. Főként grafikák, emblémák készítéséhez lesz szükségünk színátmenetekre, de kiválóan használhatók fényképek szerkesztésénél, például különböző, egyéni színszűrő hatások előállításához is.

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzióA színátmenet ablak
Ha az Eszköztár Aktív színátmenet ikonjára kattintunk, megjelenik a színátmenet párbeszédablak. Itt kiválaszthatjuk a nekünk megfelelőt, így nem kell külön rétegekkel bajlódni, ha több színből akarjuk összeállítani a színátmenetet. Ha itt nem találunk megfelelőt, csinálhatunk is.


Átmenet szerkesztése
A Szerkesztés gombra kattintva megjelenik a Színátmenet-szerkesztő. Ebben a párbeszédablakban kiválaszthatjuk azt a színátmenetet, amely a legjobban hasonlít ahhoz, amit mi akarunk csinálni és megváltoztatjuk a színeit, vagy az átmenetek pozícióit.
A másik megoldás, hogy rákattintunk az Új színátmenet gombra, és kapunk egy egyszerű színátmenetet, ami két színből áll, ez a legkevesebb ahhoz, hogy színátmenetről beszélhessünk.
A színátmeneteket szakaszokra bonthatjuk. Ezek száma attól függ, hogy hányféle színből akarjuk összeállítani. Egy szakasznak van eleje és vége, ezeknek meghatározhatjuk a színeit, és van egy közepe, ami azt jelenti, hogy hol legyen a két szín közötti átmenet középpontja. A színeket úgy választhatjuk ki, hogy a szakaszra kattintva kijelöljük azt, ilyenkor a szakasz állapotjelzője beszürkül. Ha itt az egér jobb gombját nyomva tartjuk, megjelenik egy menü, ahol be lehet állítani a szakaszok végpontjainak és kezdőpontjának a színét és átlátszóságát.


Opciók
1-2. szekció: Értelemszerűen a szakasz bal és jobb végpontjainak színbeállításai. Lehet színeket menteni, betölteni és kijelölni a palettáról.
3. szekció: Az átmenetek finombeállításai.
4.szekció: A kijelölt szakaszok szerkesztése. Új szakasz beszúrása, középpontok igazítása.
5. szekció: A kijelölés tükrözése, másolása, végpontjainak színe, átlátszósága állítható be.

Bíró Tamás

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !