Hogyan rendezzük át a képet Photoshopban

Hogyan rendezzük át a képet Photoshopban

Hogyan csalj szebb kompozíciót a fotódra Photoshopban. Igen, egy kicsit csítelünk, hiszen átrendezzük a fényképen lévő témákat, de célunk nemes, hiszen csak szebbé akarjuk tenni.

Nehézségi szint: haladó

 1. A betöltött képen négyzetes jelölővel kijelöltünk egy hasonló területet ahhoz, amit pótolni szeretnénk a szélére. Ctrl+C-vel kimásoltuk.
 2. A Canvas size menüpontnál bal felé megnagyobbítottuk a fotó „vásznát”.
 3. Ctrl+V-vel beszúrtuk a kimásolt képdarabot, majd az Edit/Transform/Flip Horizontal paranccsal tükröztük, majd a helyére tettük és beállítottuk a világosság eltérést.
 4. Egy radír eszközzel összemostuk a képdarabot az eredeti kép szélével.
 5. A Spot Healing Brush eszközzel eltüntettük az oda nem illő képelemeket. Más, lényeges elemeket pedig egy egyszerű kijelölés+másolás+beillesztés hármassal a kép más részére húztunk.
 6. A képet tetszőleges méretűre vágtuk.
 7. A Spot Healing Brush-sal újra kiradíroztuk a vágott kép kisebb zavaró képelemeit.
 8. Egy duplázott réteg Overlay összehatásmódot választva kontrasztosabbá és telítettebbé tettük.
 9. Egy szimpla radírral kitöröltük a felső réteg bizonyos területeit, csak a főbb témákon hagyva az erősebb kontrasztot és telítettséget.
 10. Egy Hue/Saturation korrekciós réteggel beállítottuk a színezetet és a végső telítettséget, és aegy hasonló Brightness/Contrast réteggel a világosságát és kontrasztját.
 11. Az Expusure korrekciós réteggel kiemeltük a háttér láthatóságát, majd megfordítottuk a maszkját (Ctrl+I) és csak ezt a területet festettük vissza.
 12. Végül a Filter/Lens Correction segítségével vignettálást adtunk a sarkokhoz és mentettük a fotót.

Budai Petur

Portréfotózás alapjai banner