Képregény hatás Photoshopban 6.

Képregény hatás Photoshopban

Ezúttal sem ragaszkodtunk mindenáron a fotóretusáláshoz, inkább egy gyors, kreatív Photoshop ötlettel állnánk elő, amivel kitűnő képregény hatást érhetünk el fotóinkból. Ehhez jobb esetben komolyabb kézügyességre, ötletességre és a görbék kiváló ismeretére lenne szükség, esetünkben viszont csak az alábbi lépéssor megismétlésére.

Töltsük be a képünket Photoshopba!

Képregény hatás Photoshopban 1.

Lássuk mit tudunk kezdeni ezzel az utcarészlettel! A választott kép lehetőleg kevés zajt tartalmazzon és legyen nagy méretű, mivel később kicsinyíteni fogjuk.

Első lépésként duplázd meg a meglévő háttérréteget a Layer/Duplicate Layer parancs segítségével. Egyelőre a másolati, azaz a felső réteg maradjon kijelölve!

Igazi egyéniség!

Képregény hatás Photoshopban 2.

Vagy inkább „egyediség”. Még sosem fordultunk segítségért a Photoshop Custom filteréhez. Ideje, hogy megtegyük.

Kattints a Filter/Other/Custom (Szűrő/Egyéb/Egyedi) menüpontra, majd a megjelenő ablakban állítsd be a fent látottakat!

Ezután színtelenítsd az így kapott vonalakat, az Image/Adjustments/Desaturate (Kép/Korrekció/Színvisszavétel) paranccsal. A színekre nem lesz szükség ezen a rétegen, csak a vonalakra.

Lágy vonalak

Képregény hatás Photoshopban 3.

Vonalaink meglehetősen ziláltak. Tegyük őket kissé lágyabbá. Ehhez tökéletes megoldást kínál a Filter/Stylize/Diffuse (Szűrő/Stilizált/Szórt) effekt, ahol jelöld be az Anisotropic opciót.

Színek, nagyvonalakban

Képregény hatás Photoshopban 4.

A képregény színei kevésbé gazdagok, mint egy valós képé, így térj vissza az alsó réteghez (Background), majd válaszd a Filter/Artistic/Cutout ( Szűrő/Művészi/Papírkivágás). A szintek számának (No. of Levels) állíts be 4-et és az élek mosása (Edge Simplicity) is ugyanennyi legyen, az Edge Fidelity pedig 2.

Ketten együtt

Képregény hatás Photoshopban 5.

Nincs más hátra, mint a két réteg egyesítése, az Overlay összhatásmóddal. Ha végeredmény vastag, fekete vonalai túl vékonyak, gyengék, duplázd meg a Background copy réteget és az így kapott új rétegnek adj Multiply összhatásmódot!

Comics

Képregény hatás Photoshopban 6.

A kiváló eredmény érdekében kicsinyítsd le a képet, mondjuk 50%-al. Így a lágy vonalak esetlegessége, és a részletek elnagyoltsága nem lesz annyira szembetűnő, ráadásul a zajosabb részek sem túl feltűnőek.

Egy fekete fehér keret és néhány szövegbuborék teszi teljessé a képregény hatást.

Budai Petur

Portréfotózás alapjai banner