Keresztbehívott fotó Photoshopban

Keresztbehívott fotó Photoshopban

Így készül el leggyorsabban az a hideg, filmes effektus Photoshopban.

Tölts be egy fotót Photoshopba!

Keresztbehívott fotó Photoshopban 1.

A filmes korszak egyik kedvelt színmódosító eszköze volt az úgynevezett keresztbehívás. Ennél egy bizonyos fajtájú színes negatívot nem a neki megfelelő előhívó oldatban hívtak, így a természeteshez képest torz színhatást kaptak.

A Photoshop persze rengeteg módot kínál a színek torzítására, köztük a keresztbehíváshoz hasonló effektus gyors elérését is. A következő zöldes színhatás nagyon jól mutat újabb épületekről, gépekről, kissé természetidegen, „techno” hangulatú képeken.

Egyetlen kattintás

Keresztbehívott fotó Photoshopban 2.

Mivel az újabb Photoshop változatokban Presetként, vagyis gyári mentésként is szerepel az effektus, legegyszerűbb ha itt kezdünk neki.

Az Adjustments palettán keresd meg a Curves Presets menüt. Kattints rá, ezzel lenyithatod, majd kattints a Cross Process pontra!

Ennyi az egész, a következőkben már csak finomítunk az effektuson.

Visszafogva

Keresztbehívott fotó Photoshopban 3.

Ha túl erősnek találod a zöldes hatást, lépj át a Layers palettára, majd itt kattints a Curves 1 rétegre, hogy kijelöld.

Fent az Opacity csúszkát állítsd be tetszőleges értékre. A csúszkát balra tolva, vagyis az átlátszóságot csökkentve fokozatosan gyengíthető a zöldes effekt. Példánkban 70%-os átlátszóságot használtunk.

Zöld szemüveg

Keresztbehívott fotó Photoshopban

Furcsa, hideg színű képünk ezzel elkészült.

Budai Petur

Portréfotózás alapjai banner