Szépia tónus II. Photoshopban

Szépia tónus II. Photoshopban

A legegyszerűbb módja, hogyan készítsünk szép szépia fotót Photoshopban.

Természetesen először is egy megfelelő színes, esetleg fekete-fehér fotóra lesz szükségünk és mindössze fél percre, amely bőven elég arra, hogy hatásos módon lendítsük át képünk színeit szépiába. Nem olyan finoman hangolható és jó eredményt adó, mint előző ugyanilyen leírásunk, de cserébe könnyű és a kívánt illúziót szépen elérhetjük vele.

Nyisd meg a fotót!

Itt az ideje régi korok boldognak képzelt nosztalgiáját csempésznünk fotónkba. Mi sem jobb ennél, mint egy bájos, ódon kisváros főtere?

Színesíts!

Vagy inkább színteleníts! Ehhez elég megnyitnod az Images/Adjustments/Hue / Saturation(Kép/Módosítások/Színezet / Telítettség) menüpontot. A megnyíló ablak jobb alsó sarkában találod a számunkra érdekes funkciót, Colorize néven.

Jelöld be a kis négyzetet!

Színezet, telítettség

Maradjunk a Hue/Saturation ablaknál és a bal oldali csúszkák közül a Hue (Színezet) nevűvel állítsuk be a kívánt színt. Ez lehet akár az eredetileg tervezett szépia, vagy valamilyen cián illetve bíbor tónus. Lényegében ízlésünktől, elgondolásunktól függ.

A következő Saturation csúszkával állíthatjuk be a választott szín telítettségét.

A Lightness (Világosság) csúszkát csak abban az esetben használjuk, ha a kép fényességén is változtatni szeretnénk. Általában erre nem lesz szükség.

Nosztalgia

A végső kép egészen tetszetős, ahhoz képest, hogy pár másodpercünkbe került az elkészítése. Korábbi, hasonló leírásunkat lásd az alábbi linken.

Budai Petur

Portréfotózás alapjai banner