Fej kivágása Photoshopban

Hogyan vágj ki egy fejet a képből Photoshopban

Kivágjuk a fejet a képből, és egy teljesen új háttér elé helyezzük, melyhez a színcsatornák nyújthatnak nagy segítséget.

Nehézségi szint: haladó

Photoshop videó lépései:

  1. Nyisd meg a fényképet Photoshopban.
  2. Válts át a Channels palettára, ahol a színcsatornáid (RGB) előnézeti képeit látod fekete-fehérben.
  3. A jól ismert Quick Selection eszközünkkel először a vörös színcsatornán kezdjük kijelölni a bőrt, majd a zöld csatornán a sötétebb részeket, melyeken ezek jól elkülönülnek a környezetüktől.
  4. Ha esetleg kifut a félig automatikusan létrehozott kijelölési körvonal, a negatív kijelölővel visszaállíthatod.
  5. Az elnagyolt kijelölés finomítását a Refine Edge eszközzel végezzük el, mely a kijelölő opciók felső sávjáról kapcsolható be. Itt bejelölve a New Layer with Layer Mask lehetőséget egy új rétegre kerül a kijelölt terület.
  6. Háttérrétegünk fölött hozzunk létre egy új, teljesen üres réteget. A réteget töltsük ki bármilyen tetszőleges színnel. Ha színátmenettel szeretnénk, dupla kattintás a réteg sávján és a Gradient Overlay pont alatt beállíthatunk két (vagy több) egymásba átmenő színt.
  7. Az új háttérrel már látszik mennyire sikerült a kijelölésünk. A pontatlanabb részeken javíthatunk ha újra a rétegmaszk képére kattintunk, majd ismét kiválasztjuk a Refine Edge lehetőséget. Ezúttal a hátteret látva tudunk pontosítani a kijelölés körvonalán.
  8. Végső simításként akár egy radírral is törölhetjük a problémásabb, nagyobb részeket, majd vághatunk a fotóból, ha szükséges.
  9. Ha elkészültél mentsd a képet.

Budai Petur

Portréfotózás alapjai banner