Hogyan vágj ki egy fejet a képből Photoshopban

Kivágjuk a fejet a képből, és egy teljesen új háttér elé helyezzük, melyhez a színcsatornák nyújthatnak nagy segítséget.

Ez az a dolog amire a Photoshopot kitalálták, vagy amire a nagyon sokan használják. Vágjuk ki a magunkat, vagy ismerősünket egy képről és tegyük át egy másikra. Tulajdonképpen a főtéma hátterét, környezetét változtatjuk meg a fotón, mintha máshol készült volna.

Milyen szintű?

Haladó, abból a korból, amikor még nem talált ki mindent helyetted a szoftver.

Jellemző lépések:

 • színcsatornák összevetése
 • kontraszt maszk alakítása-
 • új réteg létrehozása
 • rétegtartalom átmenettel
 • maszk finomítása
 • kép vágása

Kiknek ajánlom:

Ez egy nagyon régi, klasszikusnak is mondható módszer. Az újabb verziókban már sokkal egyszerűbb, de ha érdekel egy minden ízében kézi megoldás, akkor hajrá!

Mire lesz szükséged hozzá?

 • Adobe Photoshop CC 2015 (v.16 vagy újabb)
 • bármilyen fotó, amin ki szeretnéd cserélni egy alak hátterét.

Photoshop videó lépései:

 1. Nyisd meg a fényképet Photoshopban.
 2. Válts át a Channels palettára, ahol a színcsatornáid (RGB) előnézeti képeit látod fekete-fehérben.
 3. A jól ismert Quick Selection eszközünkkel először a vörös színcsatornán kezdjük kijelölni a bőrt, majd a zöld csatornán a sötétebb részeket, melyeken ezek jól elkülönülnek a környezetüktől.
 4. Ha esetleg kifut a félig automatikusan létrehozott kijelölési körvonal, a negatív kijelölővel visszaállíthatod.
 5. Az elnagyolt kijelölés finomítását a Refine Edge eszközzel végezzük el, mely a kijelölő opciók felső sávjáról kapcsolható be. Itt bejelölve a New Layer with Layer Mask lehetőséget egy új rétegre kerül a kijelölt terület.
 6. Háttérrétegünk fölött hozzunk létre egy új, teljesen üres réteget. A réteget töltsük ki bármilyen tetszőleges színnel. Ha színátmenettel szeretnénk, dupla kattintás a réteg sávján és a Gradient Overlay pont alatt beállíthatunk két (vagy több) egymásba átmenő színt.
 7. Az új háttérrel már látszik mennyire sikerült a kijelölésünk. A pontatlanabb részeken javíthatunk ha újra a rétegmaszk képére kattintunk, majd ismét kiválasztjuk a Refine Edge lehetőséget. Ezúttal a hátteret látva tudunk pontosítani a kijelölés körvonalán.
 8. Végső simításként akár egy radírral is törölhetjük a problémásabb, nagyobb részeket, majd vághatunk a fotóból, ha szükséges.
 9. Ha elkészültél mentsd a képet.

Budai Petur

Ajánlott videók

Ajánlott prémium oktató videók

Photoshop 1x1 tanfolyam

PHOTOSHOP 1×1 TANFOLYAM

Több mint 17 órás komplett Photoshop videó tanfolyam.