Mozdulnak a fotók – állóképek animálása

3 900 Ft

Megmozdulnak az állóképek! Most nem videók vágására vállalkozunk, hanem egyszerű állóképeinket mozdítjuk animációvá.

Cikkszám: 6530 Kategória:

Megtanuljuk hogyan készíthető szöveges reklámbanner, áttűnéses diavetítés, miként görgethetünk egymásra képeket és szöveget, de szóba kerülnek majd olyan érdekességek is, hogyan “fagy meg” a víz egy fotó és a videó kombinációjával, miként mozdul be a vízesés egy szimpla állóképen, és mi a módja a perspektíva elmozdításával létrehozott 3D-s imitációnak.

A végén az is kiderül, hogy repülhetsz bele és teheted térhatásúvá bármely fényképed.

Több mint 2 óra össz. játékidő

Tartalom:

  1. Bevezető (1p 55mp)
  2. Szöveget villogtatunk egy reklám banneren a pofonegyszerű frame animációnak köszönhetően. Magyarul, így hozhatsz létre animált GIF-et Photoshopban.(10p 43mp)
  3. Szintén mozgó GIF-et készítünk, de ezúttal szép áttűnéses animációval, amiből egy slideshow is kikerekedhet. (9p 01mp)
  4. Sokkal több lehetőséged van ha videó animációval hozol létre slideshowt. Képek, szövegek kavalkádja szinte tetszésed szerint.(12p 21mp)
  5. Egy állóképet összedolgozhatunk videóval is és máris mozgalmasabbá válik. Itt megtanuljuk, hogy a Photoshop összhatásmódjainak és rétegeinek animációknál is van értelme. (4p 53mp)
  6. Ha komolyan gondolod, akkor meg kell ismerkedned a kulcsképkockák kezelésével. Segítségükkel szárnyalhat a fantáziád animáció terén. Most megtanuljuk az alapokat. (17p 50mp)
  7. Kakukktojás téma, hiszen ezúttal nem állókép, hanem videó az alap, melynél egy kivágott kockájával játszunk, így hozva létre animált vízfagyást, egyben a rétegmaszk elmozdításának alapjait is megismerheted. (7p 04mp)
  8. Egy réteg mögött elmozdítunk egy másikat, vagyis az épületek mögött rohanni kezdenek a felhők. Továbblépés ez az előző témáról és alapozás a perspektíva hatásnak. (5p 02mp)
  9. Perspektíva (parallax) hatás. Melynél egy képet mélységi rétegekre bontunk és azokat finoman úsztatva viszünk bele életet, meg némi térbeliséget. (20p 46mp)
  10. Végy egy normál fotót, és animáld meg egy részletét! Ez a plotograph, ami nem is olyan ördöngősség. (22p 47mp)

A videókat letölthető formátumban kapod meg, így annyiszor nézed meg, ahányszor csak akarod.

A online tanfolyamot elvégezték: 21

Ajánlott szoftver verzió: Photoshop CC 2018 v19.0

Az oktató videó a szoftver angol nyelvű változatával készült!

A hozzáférést a fizetést követő 48 órán belül küldöm.

(Ha esetleg késnék, kérlek írj egy emailt a budai.petur@gmail.com email címre, mert irgalmatlan mennyiségű megkeresés érkezik. Köszönöm! ? )