Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonPhotoshop Tipp|2009.12.09.

Perspektíva korrekció II.

szint: könnyű


Ha csak a fotón dől a fal, az még a jobbik eset. Könnyen javíthatjuk.


 

Kifakult színes fotó


szint: könnyű

Általában nem bíztatunk rá senkit, hogy fotói minőségét rombolja, de előfordulhat, hogy valaki gyengébb látványra vágyik, mint eredeti képe. Leírásunk egy színes fotóból csinál...színeset, bár a lépéssor végigkövetése után eredeti, élénk színeink jócskán fakultak lesznek. Természetesen van más megoldás is erre. Nyomtasd ki a fotód, vagy nagyíttasd papírra, majd tedd ki egy napos, de esővédett helyre és várj néhány évet, vagy évtizedet! Ha viszont türelmetlen vagy, a következőkben megtudhatod, hogy valósítsd meg mindezt 1 perc alatt.

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió1. Nyisd meg a fotót!
Válassz ki egy élénk színekkel teli képet, hogy a hatás jól érvényesülhessen rajta!


2. Réteg mosás
Első lépésként duplázd meg az eredeti csatornát! Ehhez válaszd a Layer/Duplicate Layer (Réteg/Réteg duplázása) menüpontot majd nyomj OK gombot.
A megduplázott réteget mosd el a Filter/Blur/Gaussian Blur (Szűrő/Elmosás/Gauss Elmosás) segítségével. A megjelenő ablakban olyan Radius értéket válasz, amely a kép formáit jócskán elmossa, de a főbb színek (pl ég, gyep) foltjai még érvényesülnek. Kisebb képekhez (amilyen a mi képünk is volt) 80-100 érték ajánlott. Nagyobb képek esetén maximális, sőt, a maximális elmosást akár többször is megismételheted.


3. Inverz
Még mindig második rétegünknél tartunk, amit invertálunk az Image/Adjustments/Invert (Kép/Módosítások/Inverz) segítségével.


4. Még egy kis összhatás
Illetve összhatásmód, melyet a Layers paletta bal fölső ablakából választhatsz ki. Állítsd a Normal összhatásmódot Linear Light-ra.
Nincs más hátra mind az elég erőteljes hatás finomítása az Opacity, azaz Átlátszóság csúszka értékének csökkentésével. Mi 70%-ra állítottuk, de kisebb értékkel finomabb hatást is elérhetsz.5. Sok-sok év...
...helyett alig pár perc kellett, hogy fotód egy fél emberöltőt öregedjen.


 

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !