Igéző tekintet Lightroomban

Igéző tekintet Lightroomban

Hipnotikus tekintet? Világosítsunk egy kicsit a szemen Lightroomban!

Még borús

Igéző tekintet Lightroomban 1.

Maradt még egy kis munka az előző héten félbehagyott babfotón, mégpedig az egyelőre kicsit borús tekintet kiemelése, világosabbá tétele.

Menthetnénk és betölthetnénk a képet egy normál képszerkesztő szoftverbe, de felesleges plusz kör lenne, hiszen a Lightroomban is elvégezhető mindez, még a RAW kép konvertálása előtt.

Írisz korrektor

Igéző tekintet Lightroomban 2.

Első feladatunk a megfelelő eszköz kiválasztása, mely a Lightroom(2.0+) egyetlen ecset alapú korrekciós eszköze, a javító ecset lesz. A Develop ablak felső ikonsorának jobb oldalán találod.

Tucatnyi csúszkáján nem kell sokat bogarásznod, csak válaszd ki az Effect menüt, majd azon belül az Iris Enhance pontot. Ez egy előre mentett beállítás, kimondottan a szem és az írisz világosítására. A világosság mellett a színtelítettséget és a tisztaságot/kontrasztot is növeli.

Ecsetelés

Igéző tekintet Lightroomban 3.

Lentebb a Brush szekcióban állíts be egy tetszőleges ecsetméretet, nagyjából akkorát, hogy kényelmesen elférj vele a szemen belül. Érdemes a képnézetet 1:1-re vagy még jobb nagyításúra állítanod, hogy kényelmesen dolgozhass az adott területen.

Ezután óvatos ecsetvonásokkal festegesd át a szem fehér területeit, és a színes írisz részt.

A javító ecset módból az ikonjára való újbóli kattintással léphetsz ki.

Szúrós szem

Igéző tekintet Lightroomban

A fenti részleten a kész állapotot láthatod.  A világosabb szemek portrénál sokkal kifejezőbbé teszik az arcot, egyszersmind hatásosabbá a képet. Hiszen, ahogy a régi mondás tartja, „A szem a lélek tükre”.

Budai Petur

 

Portréfotózás alapjai banner