Zoom effektus Photoshopban 5.

Zoom effektus Photoshopban

Mozgalmasságot visz a képbe és kiemel a zoom hatás. Ha egy fotón szeretnél kiemelni egy témát, olyannyira, hogy szinte kiugorjon a képből, jól fog jönni a következő Photoshop módszer. Mozgó tárgyak kiemelésére még alkalmasabb, hiszen a zoomszerűen elhúzott pixelek a mozdulat illúzióját adják az állóképnek.

Tölts be egy fotót Photoshopban!

Zoom effektus Photoshopban 1.

Nekünk most egy nem túl érdekes környezetű macskafotónk van. Természetesen a macskafej marad a fotó központjában. Zoomoljunk rá!

Lényeges terület

Zoom effektus Photoshopban 2.

Az eszközpalettán válaszd ki az ellipszis kijelölő eszközt (M billentyű), majd húzz elliptikus körvonalat a kiemelni kívánt képterület köré.

A képen jobb egérgombbal kattintva előhívhatsz egy menüt, melyből ezután a Feather opcióra lesz szükséged. A Feather elmossa a kijelölés széleit. Az elmosás jó lágy legyen. Ilyen kis képnél elég a 30-40 pixel, de nagyobbnál több 100 pixel mélységben is elmoshatod az éleit.

A fordítottja

Zoom effektus Photoshopban 3.

Nem a macskafejjel szeretnénk dolgozni, hanem pont az azon kívül lévő területtel, tehát egy újabb jobb egérkattintás után a menüből válaszd ki a Select Inverse lehetőséget. Ennek segítségével megfordul a kijelölés.

Radiál

Zoom effektus Photoshopban 4.

Most jön a lényeg a zoomszerű elmosás. A Filter/Blur menüből válaszd ki a Radial Blur lehetőséget, majd állítsd be a fenti értékeket.

Az elmosás erőssége (Amount) nagy legyen. Ügyelj arra is, hogy a Zoom opció legyen kijelölve. A Quality jelölő mindegy, de nem árt a Best értéket használnod.

Vonzza a tekintetet

Zoom effektus Photoshopban 5.

Ha eddig nem vonzotta volna a tekintetet a főtéma, hát ezután fogja. Minden pixel rá szegeződik.

Budai Petur

 

 

Portréfotózás alapjai banner