Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonÖnök Kérték|2009.12.09.

Róka projekt

 


Egy régi, karcos-poros analóg rókafotóról eltűnnek az előbbiek, megmarad a róka.


 

Arcbőrszín


szint: haladó

Jól ismert probléma, különösen a kis beépített vakus gépeknél, hogy a "telibevakuzott" arcű fotóalany elég sápatagon, vérszegény bőrrel néz ránk a fotóról. A viszos színek és a márvány életteliség nem tesznek jót a portrénak, így tehát vettük a fáradtságot és összehoztunk egy arcbőrszínt feldobó lépéssort, ami nem is olyan nehéz.

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

www.digiretus.hu - Photoshop tipp - Arcbőrszín1. Nyisd meg a fotót!
E komoly férfiú pirospozsgáit sajnos sikerült eltüntetni egy kis kompaktvaku segítségével. Na de sebaj, megpróbáljuk visszaszerezni őket.


2. Szolíd színréteg
Szükségünk lesz egy színrétegre. Ehhez a Layers (Rétegek) paletta alján válaszd ki a korrekciós réteg hozzáadása ikont ( a képen bekeretezve), majd a menüjéből a Solid Color pontot!


3. Cserzett bőr?
A megjelenő színválasztó ablakban egy bordó-barna színkeveréket ajánlunk. Ez elsőre elég cserzett, sőt igen sötét színnek tűnik, de lehetőségünk lesz még csökkenteni a hatását. Természetesen nem kötelező ilyen színt választanod, mindent a fotó milyensége határoz meg. Egy szándékosan hideg színekkel játszó képnél például furán mutatna ez az arcszín.

Mi a 953030 hexa értékű színt választottuk képünkhöz.


4. Visszafogjuk a színeket
A megfelelő arcbőrszínhez válaszd a Layers (Rétegek) paletta Soft Light (Lágy fény) összhatásmósját, majd az Opacity (Átlátszóság) csúszkán állítsd be a neked tetsző erősséget. Ez esetünkben 50% volt, de itt is a kép milyensége és az ízlésünk döntsön.
Ha keményebb, erősebb színeket akarsz, a Soft Light összhatásmód helyett válaszd az Overlayt (Átfedés)!5. A többi repül
Mivel a színréteg a kép összes színére hatással volt célszerű a fotó egyéb területeiről kitörölni a hatását. Ügyelj arra, hogy a színréteg maradjon kijelölve, azon belül pedig a rétegszín melletti - jelenleg - fehér maszk jelölő!
Válaszd ki az Ecset eszközt és egy viszonylag nagy méretű, lágy szélű ecsetet, majd az kép egyéb területeit (ruhát, hátteret, esetleg a hajat) fesd át vele. Csak a bőr részei maradjanak érintetlenek. Kisebb méretű ecsettel a szemek fehérjét is visszaállíthatod. Közben láthatod, amint a színek visszanyerik eredeti árnyalatukat. Nem baj ha a festegetés közben kicsit beleérsz az arcbőrbe, nem lesz feltűnő a hiba. Ha mégis elrontottál valamit a festéssel, válaszd a radír eszközt! Ezzel visszaállíthatod a színréteg által befolyásolt színeket.6. Életteli
Sokkal élettelibb lett az arc színe, mint alapjában volt. Az Opacity beállításával esetleg tovább finomíthatjuk a véferedményt. Végső lépésként egyesítsd az eredeti (Background) és a színréteget (Layer/Flatten Image), majd mentsd el a képet!


Kapcsolódó Photoshop cikkek

Arcbőr simítása Photoshopban
Ha nem használ a szemránckrém, marad a Photoshop.
Arcbőr simítása II. Photoshopban
Nem is annyira simítunk, mind inkább megküzdünk a szeplők seregével.
Arcbőr simítása III. Photoshopban
Ha vékonyabbá nem is, de simábbá tehetjük egy politikus arcán a bőrt
Ráncok ellen Photoshopban (CS5)
Múltkor kiemeltük a ráncokat, most eltüntetjük.
Bőrhibák javítása Photoshopban
Néhány pattanástól nem esünk kétségbe.
High key-hatás Photoshopban
Hájkí, bébi!
High key-hatás II. Photoshopban (CS5)
Nagyon túlvilágított, grafikára emlékeztető effekt. Hajrá!
Tekintet kiemelése Photoshopban
Az átható Photoshop tekintet titkát osztjuk meg veled.
Arcformálás Photoshopban
Fájdalommentes plasztikai sebészet.
Cserzett arcbőr Photoshopban
Szoftveres szolibérlet.
Merész színű rúzs Photoshopban
A megszokott piros-rózsaszín árnyalatok helyett keressünk valami szokatlanabb színt az ajkaknak. És még kozmetikusra sem lesz szükség.
Hajfestés Photoshopban
Kreatív tipp, nem csak hölgyeknek!

Még több Photoshop Tipp

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !