Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

 
 
   
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonDosszié|2009.12.09.

MAGIX Photos on CD & DVD 4

 


Könnyen kezelhető, dekoratív felülettel ellátott diavetítést generáló alkalmazás.


 

Merész színű rúzs


szint: haladó

Klasszikus színmódosító tipp következik, melynek segítségével egy rózsaszín ajakból varázsolunk kéket. Nem kell hozzá csak egy kis fantázia és a Photoshop jelölő, maszk eszközeiben való apró elmélyedés. aki esetleg kihagyta volna ezt az elmélyedést, ezzel a cikkel el is kezdheti.

Hirdetés
 

Nyomtatóbarát verzió

Photoshop - Merész színű rúzs - www.digiretus.hu1. Tölts be egy fotót!
Válaszd ki a megfelelő képet és hívd be a Photoshop munkaasztalára. Mi most csak ezt a részletet használjuk, hiszen jobbára ezen dolgozunk, a te fotód viszont lehet teljes arckép, vagy portré is.


2. Új rétegen
Először is duplázd meg a meglévő képréteget a Layer/Duplicate layer (Réteg/Réteg duplázása) menüparancs segítségével. Maradj a felső rétegen. Ezen változtatjuk meg az ajak színét.3. Tessék-lássék
Ki kell jelölnünk a száj körvonalát, hogy a későbbi színmódosításnál csak ezt a területet vegye figyelembe a Photoshop. Nem kell azonban pixelpontosan dolgoznod. Elég ha kiválasztod az eszközpaletta Polygonal Lasso Tool eszközét (L billentyű), majd határozott kattintásokkal nagyvonalakban körbejelölöd a szájat.
4. Maszk a szájra
A kijelöléssel lényegében egy maszkolt területet hoztunk létre, így a szoftver, csak a kijelölésen belül, vagyis a maszkon kívül változtat a képen. Ahhoz viszont, hogy a színmódosításunk hihető és természetes legyen, a kijelölésen egy kicsit alakítanunk kell. Például elmosni a széleit.

Ezt a Masks palettán belül teheted meg a legegyszerűbben. Ha a paletta nem látható a Windows/Masks menüponttal kapcsolhatod be.

A jobb felső sarkában kattints a Pixel Mask ikonra, majd a Feather csúszkát emeld egy kissé, pár pixel értékig. Ez elmossa a kijelölt terület széleit. 3-4 pixeles elmosás már megfelelő lehet.
5. Rétegmaszk
Ha visszatérsz a Layers palettára láthatod, hogy a felső réteghez egy fekete-fehér maszkréteg kapcsolódik. Az ezen fehérrel jelzett területeken dolgozhatsz, itt lesz látható majd a színkorrekció is.

A száj színének megváltoztatásához kattints a paletta alján lévő bekarikázott ikonra, a megjelenő menüben, pedig a Hue/Saturation pontra. Egy korrekciós réteget hozol létre ezzel a meglévők fölött, amelyen ezúttal színezet és színtelítettség értékeket állíthatsz. A beállított értékek hatással lesznek az alatta levő rétegekre.
6. Új szín a felsőnek
Mi azonban csak a felső rétegmaszkot tartalmazó rétegen szeretnénk érvényesíteni a színmódosítást ezért a Hue és Saturation beállításokat tartalmazó Adjustments palettán kattints a jelzett ikonra. A módosítás így csak a Hue/Saturation korrekciós réteg alatti képrétegre lesz hatással, a legalsóra nem. Így csak a kijelölt (kimaszkolt) száj színe változik, a bőr és arc többi területe érintetlen marad.

Utolsó lépésként változtasd meg tetszőlegesen a száj, illetve a rúzs színezetét a Hue (színezet) csúszkával. Ezután a Saturation (színtelítettség) beállítással a szín erősségén is módosíthatsz.
7. Kék smink
A rúzs színe fenti beállításaink hatására kékre változott, de persze szinte bármilyen színt kipróbálhatsz, ha ügyes vagy és a Lightness csúszkát is megfelelően használod, akár még fekete rúzst is "kikeverhetsz".

A maszknak hála az arc többi részének színe nem változott, az elmosott maszkszélek pedig egy lágy átmenetet, egyúttal természetesebb hatást biztosítanak.


Kapcsolódó anyagok:

 

 

 

Hirdetés
 


Hozzászólások 

Impresszum
| RSS

© nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !